Верховна Рада відпустила мобілізованих на 45 днів і призвала зміну їм

16:48 6 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Парламент також надав їм у вівторок офіційний статус учасників бойових дій.

Лідер партії «Свобода»Олег Тягнибок, як передає сьогодні, 6 травня, кореспондент «РБК-Україна», повідомив у вівторок на брифінгу у Верховній Раді, що народні депутати підтримали на закритому засіданні  рішення про продовження мобілізації. Він також конкретизував: «Ті, хто відслужили 45 днів, будуть відпущені на їхнє місце прийдуть нові люди», - сказав Тягнибок.

Також було виділено 41 тис. т паливно-мастильних матеріалів з державного резерву для потреб військових. Раніше народні депутати підтримали законопроект, який передбачає надання учасникам антитерористичної операції офіційного статусу учасника бойових дій. За відповідне рішення проголосували 251 парламентарій.

В.о. Президента України Олександр Турчинов також ввів у дію рішення РНБО про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у військовій сфері.Зокрема, РНБО запропонувалп прийняти в установленому порядку рішення про часткову мобілізацію.

Також РНБО доручила СБУ вжити додаткових заходів щодо запобігання витоку інформації щодо підготовки та виконання покладених на Збройні сили, інші військові формування та правоохоронні органи України завдань. Крім того, Турчинов призначив генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова командувачем Сухопутних військ ЗС України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів