Верховна Рада продовжила дію закону про особливі умови на Донбасі

12:15 6 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Депутати парламенту підтримали президентський законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей.

За продовження особливих умов на Донбасі проголосували 229 депутатів Верховної Ради. Повністю відмовились голосувати депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка», який заявив: «Цей законопроект антиконституційний і зраджує безпеку нашої держави. Ми голосуємо проти цього закону в повному складі», - сказав Ляшко.

Також проти закону виступив нардеп Сергій Соболєв від «Батьківщини»., який пояснив: «Цим законопроектом держава гарантує недопущення кримінального переслідування і притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників події в Донецьку та Луганську, а також зобов’язує погоджувати з бойовиками призначення прокурорів, суддів та органів міліції. Це неприпустимо».

Натомість підтримали презмдентський законопроект щодо Донбасу представники від «БПП», «Опозиційного блоку», «Народного фронту» та інші. Закон має запрацювати після повного виведення російських окупаційних військ із територій України. Про це сказано в перехідних положеннях документу.

Про це повідомили сьогодні, 6 жовтня,в інтернет-виданні «Українська правда», де також нагадали: «5 жовтня Рада закрилась без рішення по законах відносно Донбасу. На засіданні парламенту мали розглянути законопроекти про реінтеграцію Донбасу і про подовження дії закону про особливі умови порядку місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей. Проте через бійки і блокування трибуни проголосувати не вдалося.   Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій відзначив, що депутати домовились про деякі моменти стосовно змін в законопроекті і конфліктів більше не повинно бути».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів