Ведуться переговори про обмін Савченко на російських офіцерів, затриманих в Україні, – адвокат (відео)

11:05 30 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Захисник у російському суді нашої льотчиці Марк Фейгін повідомив, що «йдуть переговори між спецслужбами, і тема обміну Савченко на Алєксандрова та Єрофєєва обговорюється».

Питання обміну української льотчиці, народного депутата Надії Савченко на затриманих в Україні російських офіцерів – Алєксандра Александрова та Євгєнія Єрофєєва – обговорюється. Про це розповів в ефірі телеканалу «112 Україна» адвокат льотчиці Марк Фейгін, який зазначив: «Переговори, наскільки я знаю, йдуть, переговори між спецслужбами, і тема обміну Савченко на Александрова, Єрофєєва обговорюється».

Окрім того, Фейгін зазначив, що обмін російських офіцерів на Савченко був би найкращим варіантом, адже «між Росією і Україною продовжує діяти угода про правову допомогу, за якою за запитом України, Савченко, після призначення їй вироку, покарання будь-якого, хоч 25 років, хоч 1 рік, можуть відправити відбувати покарання до України». 

Про це повідомили сьогодні, 30 липня, на сайті телевізійного каналу «112 Україна», де також нагадали:

«19 травня два спецназівці ГРУ ГШ РФ Євгєній Єрофєєв та Алєксандр Александров були затримані в місті Щастя Луганської області під час штурму українських позицій. Вони отримали поранення і були доставлені у військовий госпіталь в Києві. Полонені розповіли ОБСЄ, що їх відправили до України на розвідку зі зброєю, але наполягали, що в боях на Донбасі російські військові не беруть участь. Міноборони РФ заявило, що Єрофєєв та Александров не є військовослужбовцями ЗС РФ.

Сьогодні, 30 липня, в Донецьку Ростовської області відбудеться попереднє слухання справи української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко. За версією слідства, Савченко під час військових дій на Донбасі в червні 2014 року, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським військовим, і нібито саме за цими координатами був проведений артилерійський обстріл, в результаті якого загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Після цього, як стверджують російські слідчі, Савченко перейшла без документів російсько-український кордон і була затримана. Згідно з висунутими звинуваченнями, льотчиці загрожує до 25 років в'язниці. Українська сторона і міжнародне співтовариство вважають Савченко полонянкою РФ, яку незаконно викрали та вивезли на територію РФ».

Натомість сестра військовополоненої української льотчиці – Віра Савченко – розповіла а ефірі телевізійного каналу «Еспресо.TV»:

«Обмін звучить логічно, якщо говорити про виконання Мінських угод і обмін «всіх на всіх». Але, за буквою закону, вони не можуть просто так взяти і віддати Надію.

Спочатку справу треба довести до суду, після чого можна відправити Надію відбувати покарання в Україні. Так само можна вчинити і з ГРУшниками. Тобто це обмін всіх на всіх згідно Мінських домовленостей, але після суду».

Про це повідомили сьогодні, 30 липня, на сайті телевізійного каналу «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів