Вчительку-депутата у Львові звільнили з роботи через допис у Фейсбуку

07:14 26 квітня 2018 р.

Фото до новини

На сторінці Мар’яни Батюк у Facebook з’явився пост із фотографією Гітлера і кількома компліментарними словами на адресу нацистського злочинця. За словами самої вчительки, вона проводила урок історії, а на перерві подивилась на свою сторінку в соцмережі і побачила пост. Жінка вважає, що її сторінку зламали.

Вчительку історії львівської школи №100 Мар’яну Батюк звільнили через допис з фотографією лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера у Facebook, повідомила Львівська міська рада.

«Ми не допустимо, аби в львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбивав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін – це злочинці, на руках, яких кров як наших предків, так і мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає – їй не місце серед дітей», – заявив мер Львова Андрій Садовий.

У мерії нагадали, що управління освіти Львівської міської ради рекомендувало школі звільнити Батюк. За словами представників місцевої влади, учительку запросили до підприємства «Міський центр інформаційних технологій» для завантаження копії архіву її акаунту в мережі Facebook. Вона не прийшла у зазначений час. 25 квітня їй знову запропонували надати доступ до архіву, однак вона відмовилася, заявили в мерії.

На сторінці Мар’яни Батюк у Facebook з’явився пост із фотографією Гітлера і кількома компліментарними словами на адресу нацистського злочинця. За словами самої вчительки, вона проводила урок історії, а на перерві подивилась на свою сторінку в соцмережі і побачила пост. Жінка вважає, що її сторінку зламали.

Мар’яна Батюк стала міським депутатом від ВО «Свобода» у 2015 році. Вона була серед ініціаторів проекту ухвали про вивішування на адміністративних будівлях Львова червоно-чорного прапора. У львівській міській організації ВО «Свобода» висловлюють переконання, що сторінку вчительки спеціально зламали і розмістили фотографію Гітлера з привітанням до дня його народження. Одразу це підхопили, каже голова львівського міської організації партії «Свобода» Любомир Мельничук, проросійські і російські медіа.

Про це повідомило "Радіо "Свобода". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів