В Україну не введуть миротворчі війська без її згоди, – постпред РФ

09:34 9 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: politikus.ru

Про це заявив постійний представник Росії при Організації Об’єднаних Націй Віталій Чуркін.

Інтернет-видання «Українська правда» розповідає в повідомленні «Чуркін: ООН не вводитиме миротворців в Україну, якщо Київ не дасть згоди»:

«ООН не вводитиме миротворців на Україну без згоди Києва. Про це в ефірі програми «Воскресное время» на Першому каналі заявив постпред РФ при організації Віталій Чуркін, пише «РІА Новости».

«Зазвичай роблять запит на таку згоду. І зараз, звичайно, неочевидно, якщо Київ має намір продовжувати силову операцію на сході, що вони погодяться з присутністю такого миротворчого контингенту, якщо вони хочуть силою вирішити це питання. Але, сподіваюся, що це відношення зараз зміниться», – заявив Чуркін.

Також він назвав «абсолютно нереалістичним» сценарій, при якому миротворчий контингент міг би розміститися на Україні без дозволу київської влади. За словами Чуркіна, зараз обговорюється тільки залучення ООН до вирішення гуманітарних аспектів української кризи.

«Зараз ми ООНівських гуманітарщіков намагаємося привернути до просування нашої резолюції, яку ми внесли днями, на самому початку нашого головування (в РБ ООН), з гуманітарної ситуації на сході України», – зазначив Чуркін.

Як відомо, Росія представила в РБ ООН проект резолюції, який передбачає встановлення коридорів для порятунку цивільного населення і надання йому гуманітарної допомоги на сході України. Робоча зустріч з обговорення проекту резолюції після цього пройшла безрезультатно, нових зустрічей не заплановано.

8 червня президент України Петро Порошенко заявив: вогонь на сході України необхідно припинити на цьому тижні. У ході виступу на церемонії інавгурації Порошенко підкреслив, що готовий «протягнути руку миру» всім, хто готовий йти з миром в Україні, і забезпечити «коридор» терористам, щоб вони покинули країну, якщо вони складуть зброю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів