В Україні створили Народну Раду замість Верховної і формують загони самооборони

21:36 22 січня 2014 р.

Президія Народної ради

Президія Народної ради
Фото: pravda.com.ua

Народна Рада здійснюватиме повноваження представників законодавчої гілки влади з контролю за реалізацією питань, які згідно з розділом 4 Конституції віднесено до повноважень Верховної Ради й «нині узурповані режимом Януковича».

На установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України. Народна Рада України є органом представництва народних депутатів із захисту Конституції, повідомив депутат "Батьківщини" Андрій Пишний, передає "Українська правда".
До об'єднання входять народні депутати-опозиціонери та позафракційні, які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, демократії, парламентаризму і виступають проти диктатури і узурпації влади режимом Віктора Януковича.
Народна Рада здійснюватиме повноваження представників законодавчої гілки влади з контролю за реалізацією питань, які згідно з р. 4 Конституції віднесено до повноважено Верховної Ради і "які нині узурповані режимом Януковича".

Народна Рада створила місцеві ради і ухвалила рішення про підготовку до проведення всеукраїнського народного голосування.
Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Подаємо документ:
"Про утворення місцевих Народних Рад
З метою відновлення конституційного ладу в країні, відновлення демократії та з метою реалізації, визначеного у статті 7 Конституції України права громадян на самоврядування та самоорганізацію, Народна Рада України постановляє:

Депутатам місцевих Рад від опозиційних партій утворити місцеві Народні Ради.
Президія Народної Ради України".

З метою забезпечення народовладдя в Україні, реалізуючи своє право гарантоване статтею 5 Конституції України та для проведення всеукраїнського народного голосувань з питань:

висловлення недовіри президентові України Віктору Януковичу та його відставки у конституційний спосіб, висловлення недовіри тим народним депутатам, які 16 січня голосували за так звані "закони про диктатуру",

підтвердження у конституційний та законний спосіб народом України повноважень та легітимності Народної Ради,

відновлення конституційного ладу в державі, унеможливлення побудови тоталітаризму та диктатури та повернення до Конституції України, із змінами та доповненнями внесеними у 2004 році, яка була неконституційно та незаконно скасована,

та проведення народних виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради,

Народна Рада України постановляє:

1. Утворити Народну виборчу комісію та затвердити її наступний персональний склад:

Гелевей Олег, Гінка Ярослав, Зубко Геннадій, Кужель Олександра, Купрейчик Ірина, Павловський Андрій, Чугунніков Віталій, Швайка Ігор.

2. Місцевим Народним Радам ухвалити рішення щодо створення відповідних місцевих Народних виборчих комісій.

Президія Народної Ради України".


З метою утвердження України як демократичної, соціальної, правової держави, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю,

для належного забезпечення конституційних прав та свобод громадян України, основоположних прав людини, в першу чергу – права на життя та здоров’я, особисту недоторканість та безпеку,

усвідомлюючи, що відповідно до частини третьої статті 27 Конституції України кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань,

зважаючи на численні випадки посягань на життя та здоров’я громадян України, пошкодження та знищення майна, погроз та залякування, що мають ознаки політичних переслідувань та чиняться в зв’язку з відстоюванням своєї громадянської позиції, відстоюванням своїх прав та свобод,

враховуючи, що відповідно до частини другої статті 207 Кримінального процесуального кодексу України кожен має право затримати без ухвали слідчого судді, суду будь-яку особу, крім судді та народні депутати України:

1) при вчиненні або замаху на вчинення кримінального правопорушення;

2) безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення чи під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні,

Народна Рада України постановляє:

1. Рекомендувати громадянам України об’єднуватися у загони Народної самооборони у всіх населених пунктах України.

2. Створити Всеукраїнський координаційний центр Народної самооборони, як орган, що веде облік, спрямовує, координує та сприяє діяльності загонів Народної самооборони у всіх регіонах України, у складі.

3. Створити Координаційні центри Народної самооборони у всіх регіонах України.

4. Визначити метою створення загонів Народної самооборони захист свого життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань, запобігання вчиненню злочинів, припинення їх вчинення та затримання осіб на місці вчення злочину і забезпечення в такий спосіб охорони громадського порядку.

5. Діяльність загонів Народної самооборони здійснюється відповідно до законодавства України та не підміняє діяльність правоохоронних органів, спрямовану на забезпечення охорони громадського порядку.

Про це пише Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів