В Україні підготують кількасот тисяч резервістів, здатних виступити за добу

15:28 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: golos.ua

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив також у п’ятницю, що наступного року буде проведена заміна військовослужбовців, мобілізованих в 2014 році.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив сьогодні, 19 грудня, в інтерв'ю агенції «ЛІГАБізнесІнформ»: «Наше завдання – створити потужний резерв з декількох сотень тисяч резервістів, які зможуть протягом доби, в разі необхідності, зайняти свої місця в бойовому порядку».

За його словами, наступного року буде проведена заміна військовослужбовців, мобілізованих в 2014 році. Олександр Турчинов додав: «Ми повинні створити ефективну систему, яка працюватиме завтра і післязавтра і забезпечить нам реальну безпеку. Ми уважно вивчаємо зарубіжний досвід, в тому числі і Швейцарії з цього питання».

Зокрема, за словами Турчинова, в армії могли б служити безробітні. Він упевнений: «Потрібно враховувати і поточну ситуацію в країні з безробіттям. Якщо ти не маєш роботи і готовий служити Батьківщині – для таких має бути однозначний пріоритет».

У той же час, за словами секретаря РНБОУ, мобілізаційна політика в Україні повинна бути замінена: «Це не повинно бути черговим авралом, коли ловлять кого попало, потрібна системна державна політика».

Зокрема, заявив Олександр Турчинов, буде проведено очищення військкоматів від корупціонерів, у тому числі шляхом пропонування їм хабарів. Він наголосив: «Треба змусити виконувати свої обов'язки тих, хто зобов'язаний боротися з корупцією. Нехай провокують (співробітників військкоматів – ред.) хабарами і беруть під арешт. Треба оновити склад військкоматів» 

За словами секретаря РНБО, замінювати старих чиновників потрібно бійцями, які повернулися з фронту і розуміють його потреби. Про це повідомило в п’ятницю інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на інтерв'ю Олександра Турчинова агенції «ЛІГАБізнесІнформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів