В Україні офіційно діють сепаратистські партії, – експерт у Львові

15:38 15 лютого 2017 р.

Фото до новини

У 2015-2016 роках в Україні один раз на тиждень створювалася нова партія. Зараз в країні є аномально багато партій. Причому, вони можуть бути з однаковими назвами.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 15 лютого, під час прес-конференції на тему: «Аналіз фінансових звітів партій: на що пішли державні гроші», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив генеральний директор ВГО КВУ Олексій Кошель.

- Зараз у нас є проблема, що в країні легально існують сепаратистські партії. До сьогодні зареєстрована Парія регіонів та Комуністична партія. Хоча вже рік триває судова тяганина, щоби заборонити діяльність комуністів, - каже він.

Також на час проведення місцевих виборів у 2016 році легально існувала партія МММ, одним із лідерів якої є сепаратист Денис Пушилін. Є партія «Успішна країна», лідером якої є Олександр Клименко, оголошений в розшук.

- Якщо ми подивимося на інформаційні матеріали, розміщені на сайтах вищезгаданих партій, то не треба бути юристом, аби зрозуміти, що ці партії підпадають під сепаратистську категорію. Їхню діяльність можна розглядати як діяльність, що спрямована на розпалювання ворожнечі в суспільстві, - зауважив генеральний директор ВГО КВУ.

Тому він вважає, що варто змінити законодавство, яке регулює діяльність політичних партій України.

- Наприклад, треба забрати норму, яка вимагає подавати певну кількість підписів на підтримку партії чи певну кількість членів партії. Адже ці підписи ніхто не перевіряє. Натомість головною нормою для реєстрації партії має стати кількість офіційно зареєстрованих осередків, - пропонує Олексій Кошель.

Також експерт каже, що необхідно спростити процедуру ліквідації політичних партій.

- Якщо політична партія не подає фінансових звітів упродовж трьох кварталів, то автоматично анулюється реєстраційне свідоцтво, - каже він.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів