В окупованих російськими диверсантами містах Донеччини – різке зниження їх чисельності, – експерт

22:25 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 6264.com.ua

Повідомляючи про це в середу, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук додає: «На даний момент ми не можемо сказати – чи мова йде про їх ексфільтрацію (виведення на територію Росії), чи про перекидання в інші райони на Донбасі».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 23 квітня традиційно для нього – «з поганого:

1. МЗС РФ заявив, що Україна і США «спотворюють Женевські домовленості» – мовляв, роззброюватися повинен «Правий сектор», а не сепаратисти. Також Москва вимагає від Києва вивести свої війська зі східних областей України (хоч сама каже, що на території Росії може тримати свої війська там, де захоче, і в якій завгодно кількості).

Ці байки ми вже чули. Гірше те, що Лавров сьогодні почав загрожувати вторгненням Росії на схід України.

Хоч, по суті, військове вторгнення Росії йде вже два місяці. У результаті ми вже втратили Крим.

Зараз за тим же сценарієм Москва хоче відрубати в України схід, та й південь. По Донбасу не перший день бігає російський спецназ й керовані Путіним козачі банди.

Хіба це не вторгнення? Так що загрози Лаврова – це, радше, констатація факту.

2. Мене починають осмикувати, щойно я дозволяю собі критику на адресу військового керівництва. Я повністю згоден: у такий момент не можна критикувати владу й армію. Але коли деякі процеси в них виходять за рамки розумного – немає сил стриматися.

Із цього розряду – процес «поділу» премій військовим керівництвом. Глава Департаменту фінансів Міноборони генерал-лейтенант Марко дав на підпис міністру оборони документ (з клопотанням начальника Генштабу ), який той радісно підписав. На премії за навчання «Весняна злива» пішло 20 млн. грн. Сухопутним військам – 2 млн. 971 тис. гривень, Повітряним силам – 1 млн 717 тисяч гривень, оперативним командуванням – дріб’язок.

Зате собі Генштаб відірвав найжирніший шматок – 9 млн. 640 тисяч гривень!

Брати, ну це ж скотство. Генштаб пальцем не поворухнув під час виведення військовослужбовців з Криму. Зараз на сході наші військові якщо десь відкривають вогонь заради самооборони, то всупереч волі Генштабу, під відповідальність командирів на місцях. На самих навчаннях «Весняний злива» і літаки падали, і танки вибухали.

Мобілізація, за яку відповідає саме Генштаб, перетворилася на сумний цирк.

Цих стратегів судити б через одного, а вони собі премії виписують. До слова, одночасно збираючи гроші на армію у простих громадян – мовляв, військового бюджету не вистачає. Ну як таке може бути?

3. Російські військові мінують кордон Криму з материковою частиною України. Вони б ще вздовж узбережжя Криму грати поставили з написами «Окупантів не годувати».

Взагалі Росії треба б не окупований півострів, а всі свої прикордонні території замінувати. Щоб її скажені пси не розбігалися по світу.

З хорошого:

1. На даний момент нам немає за що критикувати хід проведення антитерористичної операції. Наше сьогоднішнє вивчення ситуації показало, що дії силовиків за останню добу стали цілком організованими. На поверхні – лише верхівка айсберга у вигляді здійснюваної роботи.

Розумію, що цими словами накличу гнів багатьох, які скептично ставляться до АТО. На даний момент цей скепсис повністю виправданий. Але пропоную поки що не поспішати з оцінками. Буде за що критикувати – ми себе чекати не змусимо.

Сьогодні спецпідрозділ МВС звільнив Святогірськ у Донецькій області від збройного угруповання сепаратистів. Це, будемо сподіватися, перша ластівка.

2. З понеділка 21 квітня ми, група «Інформаційне Опір», відзначаємо різке зниження чисельності представників спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ на території охоплених екстремізмом населених пунктів Донецької області.

На даний момент ми не можемо сказати – чи мова йде про їх ексфільтрацію (виведення на територію Росії), чи про перекидання в інші райони на Донбасі. Будемо сподіватися на перше. У будь-якому разі, ми відстежуємо ситуацію.

3. Губернатор Донецької області Тарута закликав мерів і голів районів пояснювати наслідки появи «Донецької народної республіки» простим громадянам.

Сформулював просто: «Через два місяці платити пенсію ніхто не буде, нізвідки буде її отримувати... Шахтарям заробітної плати не буде, бо немає куди реалізовувати вугілля, всім пільговикам – матерям із дітьми, інвалідам – теж нізвідки буде брати грошей».

Його слова – та дітлахам з російськими прапорами у вуха».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів