В Авдіївці зазнав поранення один військовий, – Міноборони (відео)

13:12 25 вересня 2016 р.

Речник міністерства оборони України Андрій Лисенко повідомив на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець отримав поранення під час ворожого обстрілу в Авдіївці.

За словами Андрія Лисенка, вчора, 24 вересня, в районі проведення АТО обстановка залишалась напруженою. Російські окупанти застосовували переважно стрілецьку зброю, а міномети – лише на Донецькому напрямку, де за добу противник випустив, за підрахунками Генштабу, більше 40 мін.

Російські окупанти також зухвало порушують попередню домовленість про розведення сил в районі міста Золоте. За повідомленням спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, вони не допускають спостерігачів до місцевості й встановили бетонні блоки на дорозі з Первомайська до Золотого, що є прямим порушенням Мінських та політичних домовленостей, а також мандату місії, що передбачає доступ до будь-якої території на лінії зіткнення.

На Луганський напрямку також відбулися п’ять ворожих збройних провокацій за використанням стрілецької зброї та під ствольних гранатометів. Районами бойової активності залишаються ділянки місцевості поблизу Попасної та Станиця Луганська.

На Донецькому напрямку минула доба розпочалася з мінометних обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту – російські окупанти випустили вісім мін по захисникам села Піски.

Вчергове у районі аеропорту бойова активність ворога була зафіксована після 11 години вечора – коли російські окупанти застосували 120-міліметрові міномети, випустивши 19 мін. «Гарячою точкою» Донецького напрямку залишається Авдіївка, де вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу було поранено місцевого жителя.

В Авдіївській промзоні випустили вбік українських позицій 17 мін, ще сім разів порушили тишу з гранатометів та снайперської зброї . Також вчора противник порушив тишу у Верхньоторецькому та Новгородському, застосувавши легке озброєння. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема, чотири – з використанням мінометів.

На Маріупольському напрямку ворог порушував режим тиші зі стрілецької зброї 12 разів. З них половина випадків відбулася у Мар’їнці, де також пізно ввечері було зафіксовано «роботу» снайпери противника.

Також вдень сили окупантів порушували режим припинення вогню у Тарамчуці, Новотроїцькому, Старогнатівці, Павлополі та Широкиному. Українські військові вогонь у відповідь на провокації противника не відкривали. Вчора на Донецькому напрярмку відбулося жва польоти ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За інформацією української військової розвідки, російське командування намагається навести лад у підрозділах свого окупаційного контингенту. Але намарно. Усі спроби відновити дисципліну у так званій «7-й бригаді» (Дебальцеве) після загибелі полковника збройних сил РФ Олександра Бушуєва, провалилися. Тому її перемістили на другорядний напрямок в районі міста Брянка Луганської області.

Ці дії ще більше погіршили дисципліну серед російських вояк та бойовиків, що розпочали чергову хвилю військового майна. Зокрема, днями бойовики розікрали вузли та агрегати бойових машин, вивівши з ладу два БТРи та одну БМП.

Українські правоохоронці знешкодили дві розтяжки у понівеченому бойовими діями гуртожитку в селі Лебединське, що на півдні Донеччини. На четвертому поверсі будівлі були встановлені дві гранати РГД-5. На щастя, поліцейські завчасно нейтралізували загрозу.

Це далеко не перша пастка, яку знайшли в селі. За словами місцевих мешканців, гранати були поставлені диверсійною групою бойовиків.

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів