Уже другу добу поспіль на сході України дотримуються перемир’я, – АП (відео)

13:16 3 жовтня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 3 жовтня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 3 жовтня 2015 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у суботу: «Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко поінформував сьогодні, 3 жовтня, на традиційному брифінгу в Українському кризовому медіацентрі:

«Уже другу добу поспіль перемир’я на сході України дотримується зразково – вчора обстрілів наших позицій не було. Унаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Польотів ворожих БПЛА не зафіксовано.

Вчора в Парижі відбулася зустріч «Нормандської четвірки» – лідерів Німеччини, Росії, України та Франції. Сторони досягли домовленості щодо необхідності суворого дотримання режиму тиші, початку процесу відведення озброєнь калібру менше 100 міліметрів від лінії розмежування, безперешкодної роботи спостерігачів ОБСЄ та інших міжнародних і гуманітарних організації по всій території Донецької та Луганської областей (перш за все, на окупованих територіях).

Окремо було піднято питання про звільнення українських заручників на окупованих територіях та наших політв’язнів, що утримуються в Росії. Псевдовибори, призначені окупаційної адміністрацією на 18 жовтня і 1 листопада, мають бути скасовані – це спільна позиція всіх чотирьох лідерів.

У зоні АТО триває підготовка армії до зими. Військові склади розпочали видачу теплих одностроїв – нового зразка. Всі розміри одягу є в наявності – форми достатньо, щоб забезпечити всіх бійців. Видача речей відбувається по справедливості – від передової, в тил. Окрім теплих штанів і курток військовослужбовці отримують зимову натільну білизну, шкарпетки та спальні мішки.

Триває технічне переоснащення наших силовиків. Бойова техніка, радіостанції, мобільний пункт заправки техніки, крупнокаліберні снайперські гвинтівки «Barrett» американського виробництва, снайперські комплекси, протитанкові гранатомети та багато інших зразків новітньої зброї тепер стоїть на озброєнні Національної гвардії. 

Танки, бронетранспортери, зенітні установки, гранатомети та стрілецька зброя – це все було задіяне у ході показових навчань на Київщині. Гвардійці продемонстрували влучність під час стрільб, а підрозділи – злагодженість дій і бойовий вишкіл.

У Краматорську виявлено схованку зі зброєю. Два автомати Калашникова і 56 набоїв правоохоронці вилучили зі схрону на березі річки Верхній Торець. Зброю вилучено та направлено на експертизу.

Українські волонтери та підприємці продовжують допомагати нашим військовим у зоні АТО. Представники одного з виробників молочної продукції доставили бійцям на схід України більше 200 кілограмів свіжих молочних виробів. Така допомога неабияк піднесла бойовий дух бійців, а благодійники пообіцяли, що намагатимуться забезпечувати своїх захисників гідною продукцією і надалі.

Львівські волонтери передають книжки та пресу бійцям на фронт. Більша частина літератури відразу пішла на передову. Більшість книжок мають підписи авторів, а також першої леді – Марини Порошенко.

Активісти обіцяють, що і далі надсилатимуть книги солдатам, що несуть службу в зоні АТО. Також вони налагоджують контакти з бібліотеками Маріуполя з метою обміну літературою.

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію. Через контрольний пункт «Бугас», що на трасі Маріуполь – Донецьк, прослідували 12 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою – понад 200 т продуктів харчування від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

А зараз до Вашої уваги – розповідь про мужнього і досвідченого українського воїна, що неначе зійшов до нас з кіноекрана. Старший прапорщик Сергій Лєвий віддав армії не одне десятиліття. За ці роки він здобув чимало унікальних знань і навичок, яких немає у статутах та посібниках.

Зараз він передає їх мобілізованим бійцям в зоні АТО. Тому рідні наших солдатів можуть бути спокійні – з ними працює професійний інструктор. За свою допомогу капеланам, які допомагають нашим воїнам тримати високий бойових дух і психологічну гармонію, пан Сергій отримав  церковну медаль «За жертовність та любов до України».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів