Увесь компромат на кандидатів в міські голови Львова зібраний в одному місці

14:49 6 жовтня 2015 р.

Фото до новини

У Львові запустили інтернет-проект, де зібрана вся передвиборча інформація про кандидатів в міські голови Львова та тих, хто кандидує до Львівської міської та обласної рад. Від інших проектів цей сайт відрізняється тим, що інформація на ньому статична, тобто не носить жодного агітаційного характеру.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 6 жовтня, під час прес-конференціє на тему: «Інтернет-видання «Дивись.Інфо» презентує перший віртуальний передвиборчий проект «Дивись за кого голосуєш»,  яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив докторант кафедри політології ЛНУ ім. І. Франка, доцент, кандидат політичних наук  Юрій Шведа.

- Мова йде про те, щоби зібрати в одному місті інформацію, яка би могла бути корисною і цікавою для виборців. Зараз такий величезний потік інформації і дуже мало часу, щоби її аналізувати. Тому виборець зможе зайти на цю інтернет-сторінку і отримати повну і вичерпну інформацію. І ця інформація не підштовхує виборця до якогось вибору, вона є статистична. А право вибору залишається за виборцем, - каже політолог.

За словами експерта виборчого проекту Катерини Лебедевої, проект орієнтований на Львів та Львівську область.  І жодного схожого в інших регіонах України немає.
- Тут зібрана вся інформація про місцеві вибори, починаючи з нового закону про вибори та закінчуючи корисною інформацією для виборців. Ми закцентували увагу на кандидатах на посаду мера. Всі досьє на всіх одинадцять кандидатів зібрано в одному місці, - каже вона.

Також є інформація про 64 округи міської ради та 84 обласної ради.

- Унікальність в тому, що є окрема мапа для виборчих округів до Львівської міської ради та до облради. Можна набрати вулицю і подивитися, який округ належить до цієї вулиці. Це дуже потрібна інформація, тому що зараз змінилися деякі округи. І може виникнути проблема, коли на одній вулиці будуть два округи, - каже Катерина Лебедева.

В окремій вкладці можна знайти свій округ, з’явиться інформація, які кандидати і від яких партій в цьому окрузі балотуються.

- Також зібрані досьє на всі партії. Будь-який громадянин може отримати максимальну інформацію та зробити об’єктивний вибір, - переконана експерт.

Але вона визнає, що на цей момент база даних ще не повна.

- Усі кандидати можуть надсилати інформацію, і ми її розмістимо. Вчора був останній день, коли висувалися кандидати до міськрад та облради. І від сьогодні буде вноситися інформація про них. А їх – кілька сотень, - каже вона.
Інформація для сайту береться з відкритих джерел. Тобто тут в одному місці зібрано все, що колись і десь публікувалося про того чи іншого кандидата.

За словами випускового редактора і/в «Дивись.Інфо» Олега Довганика, є і деякі «цікаві» моменти. 

- Там є і інформація, яка вже загальновідома і про пані Юринець, і про Васюника з його креативною космічною компанією, - каже він.
Знайти всю цю інформацію можна за посиланням http://dyvys.info/golos

Другу частину прес-конференції можна дивитися тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів