Усі важливі об'єкти в Краматорську на Донеччині контролюють українські військові, – Міноборони

15:03 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у середу начальник регіонального медіа-центру МО – підполковник Дмитро Горбунов.

Як повідомив у середу інформаційній агенції УНІАН начальник регіонального медіа-центру Міноборони України в Харкові, підполковник Дмитро Горбунов, станом на 23 квітня всі важливі об'єкти, розташовані в місті Краматорськ Донецькій області, знаходяться під контролем військовослужбовців Збройних Сил України. За його словами, «всі спроби активістів «Донецької самооборони» перешкодити роботі військових «носять дуже показовий характер, без серйозного ідеологічного підтексту».

Зокрема, біля розташування аеродрому Повітряних Сил, на околиці міста, знаходяться два блокпости з прихильниками федералізації країни на відстані 100 метрів від контрольно-пропускного пункту й автомобільних воріт. Алеякщо раніше мітингувальники цілодобово перевіряли всіх, хто прибував, на предмет наявності зброї, то зараз вони проявляють відносну пасивність, приходять у меншій кількості й лише вдень.

Водночас, два блокпости з мітингувальниками під триколором і прапором так званої «Донецької народної республіки» залишаються біля цивільного аеропорту «Краматорськ». Там зараз встановлено тимчасові споруди з дерева й будівельних матеріалів. 

«На даних блокпостах також простежується інертність у діях цивільних охоронців», – зазначає Горбунов. Натомість військовий та цивільний аеродроми охороняють військовослужбовці однієї з частин спеціального призначення Збройних Сил і такі показові дії представників «Донецької самооборони» на блокпостах не заважають нормальній роботі важливих об'єктів.

До того ж, будь-який паркан із проросійськими активістами можна легко об'їхати або обійти пішки, повідомив начальник Регіонального медіа-центру. Відтак УНІАН нагадує, що в Краматорську після проросійського мітингу 21 квітня його учасники створили групи для охорони аеродрому, знову зайняли будівлі СБУ та міліції. А станом на вечір 22 квітня, представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» утримувати без його згоди начальника Краматорського міськвідділу міліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів