Уряд України подав у відставку – у зв’язку з розпадом коаліції (відео, оновлено)

18:35 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Відтак спікер парламенту Олександр Турчинов звернувся в четвер до фракції «УДАР» із проханням внести кандидатуру технічного прем’єр-міністра.


Відео: 5 канал

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Уряд подав у відставку»:

Уряд під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка подає у відставку. Про це заявив прем’єр Арсеній Яценюк. Він заявив, що після розпаду коаліції, в нього лишається два варіанти.

«Розпалась одна коаліція. Прем'єр розпочинає процедуру формування нової коаліції. Це означає, що він має взяти в коаліцію комуністів і регіонів. Я це не зроблю ні за яких обставин», – заявив він.

«Другий – якщо немає нової коаліції, а чинна розпалася, уряд і прем'єр зобов’язані подати у відставку. Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив», – заявив Яценюк.

Натомість телеканал «Еспресо.TV» передає у четвер у повідомленні «Яценюк подав у відставку»:

«Яценюк подав у відставку у зв'язку з розвалом коаліції. «Те, що сьогодні розпалася коаліція, що сьогодні не проголосовані закони і нема чим платити солдату, вчителю. За що купити рушницю, чи заправити БТР. Не прийняте рішення щоб заповнити українські газосховища, щоб звільнитися від російської газової залежності, в цій ситуації – які є варіанти в уряду? Є варіант – розпалася одна коаліція, прем'єр розпочинає процедуру формування нової. Це означає, що  він має взяти в коаліцію КПУ і ПР, я це не зроблю ніколи. Є другий варіант: в тому випадку якщо немає нової коаліції, а чинна коаліція розпалася – уряд і прем'єр зобов’язані подати у відставку. Я заявляю про відставку у зв’язку з розпуском коаліції», – заявив Яценюк.

Наатомість у повідомленні «Турчинов попросив УДАР і «Свободу» внести кандидатуру технічного прем’єра» телеканал «Еспресо.TV» інформує в четвер:

«Спікер парламенту Олександр Турчинов звернувся до «УДАРу», з проханням внести кандидатуру технічного прем’єр-міністра Про це він заявив з трибуни парламенту.

«Я офіційно звертаюся до фракції ініціаторів розвалу коаліції УДАРу і «Свободи» негайно внести пропозицію щодо кандидатури на посаду технічного премер-міністра, який керуватиме урядом до позачергових парламентських виборів», – зазначив Турчинов. Пізніше спікер закрив сесійне засідання до 10:00 завтрашнього дня».

Натомість «5 канал» інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Яценюк заявив про свою відставку»:

«Глава уряду України заявив про свою відставку з посади. Про це він сказав з парламентської трибуни на вечірньому засіданні Верховної Ради України 24 липня. Зокрема, Яценюк звинуватив нардепів у відсутності політичної волі до підтримки дій уряду.

«Розмінювати вузько політичний інтерес на долю держави неприпустимо. Для мене особисто найстрашніше, що сьогодні після того, як розпалася коаліції, коли провалили закон про ГТС.

Ми вперше хотіли допустити  європейські і американські компанії до управління ГТС… Мені найбільше боляче, що зараз аплодисменти в Держдумі.

Ось хто сьогодні буде святкувати. Я не претендую на абсолютну істину, але історія нам цього не простить. Дай Боже, щоби ми пройшли цей період. 

Я щиро вірю в те, що ці випробування наша країна переживе… Європейський вибір відстояли не ми, а небесна сотня…

Ми повинні продемонструвати сьому світові, що  нас є відповідальність і що ми чесні один перед одним. Ми вибори переживемо, але українці зараз втратять віру. Мені важко сказати як людям вселити віру і впевненість.

Те, що сьогодні розпалася коаліція і що нема чим платити – це неприпустимо. В цій ситуації, які є варіанти в пливу. 

Перший варіант: розпалась одна коаліція, прем’єр починає формування нової коаліції, тобто треба взяти комуністів і регіоналів. Я це не зроблю ніколи.

Є інший варіант – піти у відставку.  Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокування урядових ініціативв», – заявив Арсеній Яценюк нардепам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів