Уряд схвалив законопроект про пенсійну реформу

14:15 17 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв запропонувати цей законопроект на розгляд Верховної Ради до кінця травня.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман представив у середу 17 травня на засіданні уряду основні положення проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», який формує засади запропонованої урядом пенсійної реформи та, в разі ухвалення українським парламентом, дозволяє вже з 1 жовтня 2017 року підвищити пенсії дев’ятьом мільйонам українським пенсіонерам. У ході презентації глава уряду відзначив, що завданням Кабінету міністрів був і залишається розвиток національної економіки та можливість віддати українським громадянам те, «що належить їм по праву», тому з початку року в Україні було підвищено мінімальну заробітну плату, а зараз обговорюється рішення про збільшення пенсій.

Глава уряду наголосив: «За рік ми вдвічі збільшили мінімальну заробітну плату, зараз підвищимо пенсії для українських пенсіонерів. Будемо рухатися далі, накопичувати кошти для того, щоб віддавати більше людям. Пенсія не повинна бути милостиня - це має бути гідна плата за те, що людина гідно працювала. Відновлення цієї соціальної справедливості і відміна зрівнялівки, яка абсолютно усіх демотивує».

Прем'єр також зауважив, що вже зараз Уряд закладає можливість щорічної і автоматичної індексації пенсій, що сприятиме росту добробуту громадян та відчуттю турботи про людей праці. Володимир Гройсман  також підкреслив: «Наше головне завдання – віддати належне тим, хто сьогодні працює і виробляє національний продукт, хто своєю працею розвиває національну економіку. При цьому ми не повинні забувати про тих, хто десятиріччями працював на благо нашої країни і сьогодні знаходиться на заслуженому відпочинку, але на превеликий жаль, у складних і скрутних умовах».

Глава уряду також запевнив, що запропоновані урядом зміни – це системна робота, яка змінює механізми, що існували раніше, та закладає нові фінансові й соціальні основи відносин між державою та громадянами. Разом з тим Володимир Гройсман подякував Президенту України Петру Порошенку та екс-прем’єр-міністру Арсенію Яценюку за їх внесок у стабілізацію економічної ситуації в країні, що дозволило сьогодні проводити необхідні реформи.

У ході засідання уряд схвалив проект запропонованих змін і направив його для подальшого розгляду Національної ради реформ. Далі проект закону буде направлено в парламент для обговорення та ухвалення – як того вимагає план дій Уряду та обов’язки України, закріплені в програмі співпраці з міжнародними партнерами.

Про це повідомили сьогодні, 17 травня, на «Урядовому порталі». Натомість в інтернет-виданні «Економічна правда» конкретизували: «Гройсман додав, що обіцяв запропонувати цей законопроект до кінця травня – і зараз він має бути підтриманий».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів