Упродовж останніх днів бандформування на Донбасі отримали серйозне поповнення з Росії, – «ІС»

11:10 26 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу, що впродовж останніх двох-трьох днів бандформування «ДНР» отримали з Росії серйозне поповнення як живою силою, так і технікою та озброєннями.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 26 листопада, такі її оперативні дані: 

«Упродовж доби зафіксовано близько 50 обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ. Зокрема, на Луганському напрямках – 16; Донецькому – 16; Дебальцевському – 15.

У районі Донецька командування бойовиків активно проводить переформування своїх тактичних груп. Деякі групи посилюються, деякі розформовуються з передачею «особового складу» до складу інших бандформувань, що викликає конфлікти в середовищі бойовиків з розформованих груп.

Для проведення цих організаційно-штатних заходів основні сили противника, які оперують на цьому напрямку, раніше були відведені від лінії зіткнення з українськими військами. Окрім того, активно проводяться заходи щодо доозброєння й доукомплектування формувань «ДНР» за рахунок «допомоги», яка надходить із Росії.

І хох основний обсяг заходів з підвищення рівня боєздатності підрозділів був практично завершений близько 10-11 днів тому, упродовж останніх двох-трьох днів формування «ДНР» отримали досить серйозне поповнення як живою силою, так і технікою та озброєннями. Зокрема, фіксується подальше наростання чисельності мінометних розрахунків у бойовиків.

Командування російсько-терористичних військ продовжує посилювати свої формування й на півночі та північному заході Луганської області (Первомайськ, район Трьохізбенки – Слов'яносербська, а також у смузі Щастя - Станиця Луганська) шляхом доукомплектування підрозділів живою силою, озброєннями та військовою технікою. У цих районах зафіксовано появу двох нових ротних тактичних груп та артилерійської групи російських військ.

У складі цих нових ротних тактичних груп – загалом 35 одиниць бронетехніки (в тому числі – 10 танків), у складі артгрупи – 22 артилерійські установки (включаючи вісім реактивних систем залпового вогню). Одна група прибула в район Щастя – Станиця Луганська, інша висунулася до флангової позиції українських військ в районі н.п.Вергулёвка.

Російське командування знову актуалізує питання «збереження» озброєнь і техніки, переданих бойовикам. Зокрема, відзначаються проблеми з організацією відновлювального ремонту пошкодженої бойової техніки бойовиків, на регламентні роботи витрачається занадто багато часу через проблеми з регулярним підвозом і постачанням запасними частинами та необхідним обладнанням на окремих операційних напрямках.

Зафіксовано щонайменше п’ять пунктів збору, вибракування й ремонту пошкоджених одиниць озброєння та військової техніки. Саме остаточне вибракування здійснюється переважно російськими фахівцями. У зв'язку з цим за вказівкою російського командування командними структурами «ДНР» і «ЛНР» видані найсуворіші накази щодо необхідності «дбайливо використовувати важке озброєння й техніку» в бою.

Відзначається зміна тактики ведення бойових дій з боку бойовиків. Тепер, замість масованого застосування бронетехніки на обраних ділянках, бойовики перейшли до тактики «малих вогневих груп», зазвичай комплектованих трьома-чотирма одиницями техніки (щонайменше п’ять-шість одиниць).

Все частіше можна зустріти поодинокі «мандрівні» танки, БМП або пару БТРів, які зі заздалегідь обладнаних і замаскованих позицій завдають короткого вогневого удару по передньому краю позицій українських військ, а потім відходять у глибину своїх порядків. Це дуже характерно для бойових зіткнень на півночі Луганської області, в районі Авдіївки й Донецького аеропорту та на приморському напрямку».

Дмитро Тимчук написав це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів