Упродовж минулої доби українські силовики втратили трьох бійців (відео)

09:05 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

У прес-центрі антитерористичної операції повідомили також у понеділок: «Упродовж доби зафіксовано 56 спроб атак бойовиків на позиції сил АТО з використанням різних типів озброєння»; «У відповідь на провокативні дії ворога, артилерія сил АТО 15 разів виконувала вогневі завдання по виявлених цілях».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 24 листопада, такі новини з неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж доби зафіксовано 56 спроб атак бойовиків на позиції сил АТО з використанням різних типів озброєння. Активність незаконних збройних формувань зберігається на трьох стратегічних напрямках: Луганському, Дебальцевському та Донецькому.

Зокрема, зафіксовано 40 обстрілів позицій наших військ з артилерійського та мінометного озброєння, п’ять обстрілів зі стрілецької зброї, один вогневий контакт з використанням озброєння танку та дев’ять застосувань реактивних систем залпового вогню збоку бойовиків. Упродовж доби українські силовики втратили трьох бійців. 

Каменем спотикання для терористів залишається аеропорт «Донецьк». 

Члени бандформувань та російські найманці уперто ігнорують безпеку цивільного населення зони проведення антитерористичної операції. Бойовики самопроголошених республік та їхні російські поплічники продовжують тактику використання «живого щита» для досягнення власних цілей.

Обстріли по постах та позиціях сил АТО здійснюються з позицій об лаштованих посеред житлових кварталів населених пунктів які перебувають під контролем незаконних озброєних формувань.  В одному з секторів, який контролюється українськими військами, незаконні озброєні формування інтенсивно застосовували реактивні системи залпового вогню, міномети та артилерію у напрямках населених пунктів: Малоорлівка, Гостра Могила, Майорськ, Нікішине, Кримське, Шуми, Єнакієво.

Одне лише Дебальцеве було обстріляно бойовиками 10 разів. У відповідь на провокативні дії ворога, артилерія сил АТО 15 разів виконувала вогневі завдання по виявлених цілях.

Інформуємо про те, що сили антитерористичної операції застосовують вогонь у відповідь виключно у випадках, коли це не становить загрози мирному населенню районів проведення бойових дій. Однак, кожне окреме ігнорування терористами домовленостей про припинення вогню знаходить адекватну та жорстку відсіч зі сторони сил АТО.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти«Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 24 листопада, такі її оперативні дані:

«На окупованій російсько-терористичними військами території Донбасу тривають заходи по створенню т.зв. «Армії Новоросії». Процес об'єднання бандформувань, який проводиться під управлінням Генштабу ЗС РФ за підтримки ФСБ РФ, супроводжується зіткненнями між збройними угрупованнями.

Відзначені випадки арештів представників окремих терористичних груп. Найбільш активні зіткнення відзначаються в південних районах Донецької та Луганської областей, де російські найманці (передусім т.зв. «козацтво») ведуть збройну боротьбу з дрібними групами місцевих бойовиків, які побігли з районів Горлівки, Макіївки, Єнакієвого, Стаханова та Донецька. Командна структура нової «армії» не в змозі контролювати дані терористичні групи на території як «ДНР», так і «ЛНР».

У районі Дебальцевського плацдарму фіксується подальше наростання активізації російсько-терористичних військ. Після невдалих спроб противника просунутися до околиць Дебальцеве з боку Нікішиного й Чорнухиного силами трьх тактичних груп місцевих бойовиків, в «першу лінію» введені російські військовослужбовці.

Зокрема, зафіксована як мінімум одна посилена ротна тактична група російських військ із бронетехнікою (до 15-ти одиниць), її також підтримують два артилерійські підрозділи. Також на даній ділянці зафіксовано близько 10 мінометних розрахунків бойовиків.

Зафіксоване раніше в районі Вуглегірська нове бандформування обмежується масованими ударами зі ствольної й реактивної артилерії, прагнучи завдати українським військам вогневого ураження з далеких дистанцій. Ідентифіковано два зведених артдивізіони, один з яких включає щонайменше одну батарею РСЗВ.

У районі Донецька та Авдіївка основні сили російсько-терористичних військ відійшли після понесених втрат від лінії зіткнення з українськими військами. В той же час, російсько-терористичні війська не припиняють завдавати вогневих ударів по позиціях українських військ.

Відзначені вогневі позиції артилерії противника в районі Спартака, Путилівського мосту, Яковлівка, в Київському та Куйбишевському районах Донецька. У районі Докучаєвськ-Новотроїцьк-Ольгинка відбувається подальше нарощування угрупування російсько-терористичних військ. Зокрема, триває її доукомплектування окремими групами та підрозділами.

У смузі Щастя – Станиця Луганська противник підсилює фронтальне тиск на українські війська з метою не допустити перекидання резервів у район переправи через Сіверський Донець, одночасно нарощуючи в цьому районі своє угруповання. Російсько-терористичні війська активно застосовують артилерію, включаючи реактивну, важке піхотне озброєння, епізодично задіюється бронетехніка. Противник прагне витиснути українські війська з найбільш вигідних позицій (висоти, транспортні розвилки, вузли оборони), намагаючись тримати їх під постійним вогневим впливом».

Дмитро Тимчук написав це на сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів