Уночі на Майдан рвалися провокатори безладу (відео)

09:20 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Довкола нього очікували не тільки автобуси зі силовиками, а й вантажівки комунальних служб (на світлині) – аби відвозити уламки розібраних барикад.


Відео: RadioSvobodaOrg

Журналісти «ТСН.ua» повідомляли сьогодні вночі з Майдану Незалежності в Києві, де тривають акції протесту проти сваволі режиму Януковича:

«Анонсована неспокійна ніч для Євромайдану розпочалася. На прилеглих до Майдану Незалежності вулицях припарковано важку техніку.

Цієї ночі людей на київському Євромайдані помітно побільшало. На заклики лідерів спротиву приєднатися до оборони барикад відгукнулися кілька десятків тисяч киян.

Зі сцени опозиціонери говорять про 50 тис. присутніх. За спостереженнями журналістів, людей усе ж таки менше, але не набагато.

У середу розповсюдилася інформація про начебто підготовку чергового штурму Євромайдану в ніч на 16 січня. Згідно з обговорюваним сценарієм, приводом до активності правоохоронців мала стати спровокована масова бійка посеред Майдану Незалежності. А убезпечитися від збільшення кількості мітингувальників у критичну мить організатори штурму нібито планували завдяки заблокованим важкою технікою вулицям.

Частково ця інформація вже підтвердилася. Журналістам вдалося побачити пересування автобусів із правоохоронцями – останні розмістилися у дворі Кабміну.

Також на вулиці Інститутській помічено кілька вантажівок комунальних служб міста. Машини, наповнені піском, чомусь стоять на узбіччях. Загалом кількість важкої техніки довкола Євромайдану під ніч помітно збільшилася.

Кожні півгодини з різних барикад надходить інформація про провокації. Таких інцидентів уже нарахували близько 10.

Зокрема, на одній із барикад сталася невеличка бійка через спробу кількох нетверезих, як кажуть охоронці мітингу, чоловіків пройти на територію Євромайдану. В непроханих гостей під час сутички вилучили пляшку з алкоголем.

«А що ви придумали тут? Які барикади? Від кого ви захищаєтеся?», – допитувався російською мовою від охоронців молодик.

Всередині огородженої території, тим не менше, вже є чимало людей незвичної для євромайданівців зовнішності. Це похмурі молодики в спортивних костюмах.

Зі сцени повідомляють, що більшість опозиційних депутатів і лідери опозиції ночуватимуть на Майдані. Проте на сцені жодного з них досі не було помічено.

Раніше повідомлялося, що євромайданівці не панікують через чутки про штурм, але масово вдягають каски.

Журналісти «ТСН.ua» інформували також сьогодні вночі:

«У Маріїнському парку формуються «штурмові загони» для розгону Євромайдану – ЗМІ. Групи по 20-50 молодиків нібито збираються вирушати на Майдан.

На Антимайдані люди групуються в загони. Близько 500 молодих людей згрупувалися в невеличкі колони в Маріїнському парку та біля станції метро «Арсенальна». Згідно свідчення кореспондента інтернет-видання «Обозреватель», чоловіки створюють загони по 20-50 осіб.

Кожна група має свого керівника. Зі слів очевидця, відбувається процес мобілізації задля пересування вбік Майдану Незалежності.

Підтвердження цій інформації з інших джерел поки що не надходило.

Раніше повідомлялося, що прибічники регіоналів збираються у Маріїнському парку».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан боронили вночі, за різними даними, від 10 тисяч громадян, до 50 тисяч.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів