Українським силовикам здалися в полон росіяни, чеченці, азербайджанці, осетин і серб

23:50 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: segodnyanews.ru

Про це повідомив у середу прес-секретар оперативного командування «Північ» Анатолій Прошин.

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Прес-секретар ОК «Північ» Анатолій Прошин: «Основна частина полонених бойовиків – громадяни Росії»:

«Із 18-ти бойовиків, які після одного з останніх боїв потрапили в полон і опинилися в розпорядженні оперативного командування «Північ», основну масу становили громадяни Росії – за національністю росіяни, чеченці та один осетин», – повідомив сьогодні кореспонденту «Радіо Свобода» прес-секретар оперативного командування «Північ» Анатолій Прошин.

«Окрім того, серед затриманих – азербайджанці та громадянин Сербії, й лише декілька сепаратистів – жителі Луганщини», – сказав він. За словами речника військових, захоплені бойовики вважали, що армійці їх знищать, і були здивовані з повідомлення, що їх після допиту та розслідування доправлять до суду.

Після визволення міст найважливішим завданням українських військових і бійців Нацгвардії є психологічна робота з населенням, розповів Анатолій Прошин. У понеділок, коли українські військові визволили від сепаратистів місто Щастя, на вулиці не було видно людей. Згодом вони розповідали, що бойовики залякали їх звірством, яке начебто вчиняють українські військові.

«Люди, які з нами спілкуються, змінюють свою думку, але важливо їх залучити до такого спілкування», – сказав Анатолій Прошин.

Тому в ці міста нині споряджають групи психологів, а військові допомагають роздавати допомогу та сприяють у забезпеченні життєдіяльності міст. Сьогодні військові ОК «Північ» брали участь у визволенні Рубіжного, а станом на 22-у годину вели напружені бої за Лисичанськ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів