Українських військовослужбовців на Львівщині вчать воювати в умовах гібридної війни

15:37 28 липня 2015 р.

Фото до новини

Про це сьогодні, 28 липня, під час дискусії на тему: «Як багатонаціональне навчання «Репід Трайдент-2015» зміцнює колективну безпеку Європи та світу? Проблеми в спільному виконанні завдань та шляхи їх вирішення», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив командир 18-ї багатонаціональної бригади, полковник США Зейн Джонс (Zane Jones).


Відео: Львівський прес-клуб

Підполковник запасу ЗСУ Віталій Юрчук зауважив, що існує багато різних визначень гібридної війни.
- Немає єдиного визначення цього терміну. Відповідно до документів – це є операції, які проводяться на певній території. Також різні люди по-різному коментують цей термін. Переважає думка, що це – війна, яку проводять різними нестандартними операціями. У 2008 році з’явилося визначення, що це війна, яка проводиться з використанням хімічно-біологічної зброї. І ще є думка, що це тимчасова партизанська війна із залученням часткової мобілізації, - каже він.

Для командира 18-ї багатонаціональної бригади, полковника США Зейна Джонса (Zane Jones) гібридна війна – це є певні види операцій. Саме в цьому контексті і проводяться навчання українських військовослужбовців.
- Перше визначення - це і  є найбільш близьким до мого поняття визначення гібридної війни. Можливо ще сюди слід додати кібервійну – це є щось нове.  Не вдаючись в деталі, я можу сказати, що ми включили  відпрацювання питанн, які дозволяють командирам та солдатам приймати рішення і бути готовими до ведення гібридної війни та до будь-яких ситуацій, Яяі виникають під час таких загроз, - каже американський полковник.

Офіцер з бойової підготовки з Канади, капітан Роб Хастингс (Rob Hastings) зауважив, що які би визначення не надавили терміном «гібридна війна», ми все одно говоримо про те саме.
- В цей час ми відходимо від звичайних стандартів звичайної війни і застосовуємо трошки інакшу тактику та стандарти. Збройні сили розвинених держав відходять від концепції використання армії та фронтів в сучасних збройних конфліктах. Сучасний світ дедалі більше нагадує перехід до таких локальних війн, де малими підрозділами сторони конфлікту використовують цивільне населення для того, щоби прикритися, переодягають їх у військову форму і використовують це цивільне населення у локальних конфліктах. Тому зараз важливо враховувати концепції переходу від великих наступально-оборонних війн до таких ось локальних конфліктів, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів