Український і російський генерали підписали план припинення вогню й відведення важкого озброєння

21:28 20 лютого 2015 р.

Генерал-майор Олександр Розмазнін

Генерал-майор Олександр Розмазнін
Фото: narodka.com.ua

У прес-службі Генерального штабу ЗСУ повідомили в п’ятницю: «Підписано План контролю з координації та реалізації комплексу заходів з виконання мінських угод».

«Підписано План контролю з координації та реалізації комплексу заходів з виконання мінських угод», – повідомили сьогодні, 20 лютого, в прес-службі Генерального штабу Збройних Сил України, конкретизуючи при цьому:

«Сьогодні у Спільному центрі з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін було підписано «План контролю з координації та реалізації комплексу заходів з виконання мінських угод». Цей документ було узгоджено з особами, що брали участь у підписанні Мінських угод.

План складається з пунктів, що передбачають конкретні заходи з припинення вогню та відведення важкої військової техніки від лінії розмежування. Згідно з цим планом, озброєння будуть відводитися одночасно обома сторонами конфлікту. З української сторони документ підписав генерал-майор Олександр Розмазнін, з російської – генерал-полковник Олександр Лєнцов».

Раніше інтернет-видання «Українська правда» передало сьогодні, 20 лютого:

«Спільний координаційний центр з контролю за припиненням вогню погодив карту відведення важкої зброї з представниками бойовиків Луганська. Про це «Українській правді» розповів голова українського центру Олександр Розмазнін.

«Карта напрацьована в плані того, що в нас є 16 груп контролю, і нанесені зони їхньої відповідальності. Також на карту нанесені відстані, на які будуть  відводитись озброєння», – сказав він.

Він наголосив, що карта і лінія відведення базується «тільки на Мінських угодах і більше ні на чому». «Як написані Мінські угоди, так ми і працюємо», – додав він.

Документ підписав лідер бойовиків Ігор Плотницький. «Я як голова українського центру після дозволу керівництва теж її підпишу», -– сказав Розмазнін.

Водночас, як повідомляють сайти бойовиків, очікується, що карту також мають намір узгодити з лідером бойовиків Донецька Олександром Захарченком. На уточнююче питання, чи дійсно бойовики «ЛНР» вже почали відведення важкої техніки, він відповів:

«Вони воювали, а на наступний день після того, як виконали свою брудну роботу, сповістили, що мовляв почали відведення. Але ніхто не контролював цей процес», – зазначив він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів