Українські воїни знищили за добу 265 бандитів, – Міноборони

18:22 24 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Міністр оборони Степан Полторак заявив у суботу: «Тілька за 23 січня нами було знищено вздовж усього фронту знищено 265 терористів і найманців з Росії».

Інтернет-видання «Українська правда» передає в сьогоднішньому повідомленні «Полторак: За добу сили АТО знищили 265 бойовиків та найманців з РФ»:

«Протягом минулої доби сили АТО знищили 265 бойовиків. Про це у ході засідання оперативного штабу під головуванням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з приводу ситуації у Маріуполі заявив глава Міноборони Степан Полторак.

«Тілька за 23 січня нами було знищено вздовж усього фронту знищено 265 терористів і найманців з Росії. Так, у р-ні н.п. Сміле (Луганщина) знащено близько 200 осіб. Ще приблизно 50 бойовиків – в р-ні н.п. Водяне та Опитне», – заявив Полторак.

«Величезну кількість техніки там ми захопили, знищили зенітні установки і артилерійські батареї у повному складі. Є полонені», – додав він.

Разом з тим у у Міноборони заявили: у період з 17-22 січня на території Донецької та Луганської області було знешкоджено близько 600 осіб бойовиків та російських військових, 275 осіб – поранено. «В результаті збройних протистоянь українських вйськових з терористичними угрупуваннями та збройними силами Російської Федерації з 17-22 січняна території Донецької та Луганської області було знешкоджено близько 600 осіб бойовиків та російських військових, 275 осіб – поранено», – йдеться у заяві.

Остаточна чисельність втрат може бути значно більшою, оскільки деяких поранених противник встиг евакуювати з поля бою. Також знешкоджено та виведено із строю 14 танків, 43 бойових броньованих машини, 14 одиниць РСЗВ «Град» та »Ураган», 28 самохідних артилерійських установок, 19 одиниць автомобільної техніки противника.

У Донецькому аеропорту знешкоджено 85 бойовиків, 53 —поранено, знищено 7 танків, 12 броньованих машин, 9 одиниць автомобільної техніки та гармату МТ-12 противника. Протягом останьої доби в ході бойових дій українськими військовими було знешкодженно 205 бойовиків у районі населеного пункту Сміла, 50 у районі Опитного та Водяного, 9 – в Донецьку, 9 – у Троїцькому, 6 – у Слов’яносербську, 6 – у Пісках, 3 – у Горлівці та 2 – у Дебальцеве. «Протягом тижня під час бойових зіткнень загинули 18 військовослужбовців Збройних Сил України, 235 – поранено.Також було втрачено 1 танк, 7 БМП, 2 гармати МТ-12, 7 одиниць автомобільної техніки», – додали у Міноборони.

«Російськими ЗМІ проводиться активна робота з дезинформації щодо втрат з боку особового складу та техніки ЗСУ. Дані, які ними оприлюднено, не відповідають дійсності та є ні чим іншим, як елементом інформаційно-пропагандиського тиску на місцеве населення з метою приховування реальних втрат бойовиків», – заявили у відомстві».

Про це повідомляється в суботу на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів