Українські воїни відбили на Луганщині штурм бойовиків, які поранили чотирьох наших бійців, – РНБОУ (відео)

13:28 19 квітня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі станом на 19 квітня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі станом на 19 квітня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, повідомляється: «У районі Трьохізбенки бойовики здійснили спробу штурму українського опорного пункту. Українські військові мужньо захищали свої позиції, і відбили атаку. Ворог зазнав втрат і був вимушений відступити».

Речник штабу антитерористичної операції, полковник Андрій Лисенко, оприлюднив сьогодні, 19 квітня, на брифінгу в УКМЦ такі «Зведені дані» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України:

«Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою українськими військами. За минулу добу бойовики 50 разів порушили режим припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, більш ніж третина провокацій проходили з застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями – 120-міліметровими мінометами та 122- міліметровою ствольної артилерії. Також бойовики тричі використали танки. 

Найгарячішими точками протистояння були: на Маріупольскому напрямку – селище Широкине і Талаківка, на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, а саме населені пункти Піски, Опитне, Авдіївка та район шахти Путилівської, а також передмістя Горлівки, на Луганському напрямку – позиції сил АТО біля селища Трьохізбенка. Слід зазначити, що противник зосереджує удари бронетехніки на окремих ділянках лінії розмежування. Так, усі три танкових удари бойовиків прийшлися по Піскам.

У районі Трьохізбенки бойовики здійснили спробу штурму українського опорного пункту. Українські військові мужньо захищали свої позиції, і відбили атаку. Ворог зазнав втрат і був вимушений відступити.

Також учора бойовики порушили перемир’я у районі Широкиного з застосуванням артилерії, мінометів і стрілецької зброї. У цей час у селищі знаходилися міжнародні спостерігачі з ОБСЄ.

Нагадаємо, що українська сторона разом з моніторинговою місією запропонували демілітарізацію Широкиного з повним припиненням вогню та відведенням зброї. Проте бойовики продовжують паплюжити міжнародне право, і здійснюють провокації, що демонструє їхню налаштованість на подальше ведення бойових дій.

Водночас бойовики проводять активну повітряну розвідку. Українські прикордонники зафіксували чотири польоти ворожих БПЛА (безпілотних літальних апаратів. «ЩЛ»).

Упродовж минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, чотирьох – було поранено. З них троє – це поранення у результаті зіткнення біля Трьохізбенки.

Українські оперативники вкотре попереджують спроби бойовиків отримати додаткові кошти для своїх злочинів. Cлужба безпеки України спільно з Державної фіскальної службою затримали понад 100 вагонів з металобрухтом та вугіллям, які за фіктивними документами планувалося перевезти за межі тимчасово окупованої території для подальшого продажу. Кошти зі збуту бойовики планували залучити до фінансування своїх бандформувань.

Крім того, українські правоохоронці на Донеччині продовжують вилучати нелегальну зброю. На одному з блокпостів поблизу Маріуполя працівники ДАІ зупинили автомобіль, де інспектори виявили автомат та коробки з-під куль.

Троє людей, що перебували у авто почали себе вести агресивно, намагалися вирвати з рук правоохоронця зброю. Але наші міліціонери швидко заспокоїли правопорушників.

З транспортного засобу було вилучено запечатаний цинковий ящик з кулями 7,62 мм, дві пачки патронів до пістолета Макарова, два споряджені магазини з кулями 7,62 мм та розсипані патрони калібру 5,45 мм.

Нагадаємо, що місячник добровільної сдачі зброї триває до 30 квітня. Громадяни, які добровільно здадуть нелегальну зброю звільняються від кримінальної відповідальності.

Учора декілька наших героїв, які наразі перебувають на лікуванні у Головному військовому клінічному госпіталі, отримали нагороди. Шість військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, Указом Президента України було відзначено за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено полковника Винокурова Дмитра та полковника Остапця Олега. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагородили солдатів Олексія Замірка, Алі Керімова, Олексія Соколовського та молодшого сержанта Віталія Ситника.

Мобілізовані військовослужбовці готуються захищати Батьківщину. Після інтенсивного практичного вишколу на базі Навчального центру Академії сухопутних військ, мобілізовані військові проходять бойове злагодження.

Воїни виконують вправи з водіння військового транспортеру. Водночас на військовому стрільбищі майже безперестанно мобілізовані військові вдосконалюють навики ведення вогню із різних видів зброї, зокрема, зі станкових протитанкових гранатометів СПГ-9 «Спис». Ця потужна зброя є незамінною у боротьбі проти ворожої бронетехніки та фортифікацій.

Незабаром вони вирушать до місць подальшого проходження служби у бойових частинах ЗС України. Але в зону АТО одразу не потраплять. Військові повинні спочатку освоїтись на новому місці, прийняти штатну техніку та пройти злагодження зі своїми підрозділами.

Триває ротація серед українських правоохоронців в зоні АТО. Міліціонери Дніропетровщини вирушили на схід України. Загін сформований з правоохоронців, які добровільно висловили бажання стояти на варті громадського порядку і закону в зоні проведення АТО.

Перед відправленням вони пройшли тактико-спеціальну, вогневу, фізичну та психологічну підготовку в навчальному центрі. З працівниками, які повертаються із зони проведення АТО, також проводиться робота, яка сприяє адаптації до несення служби в мирних умовах.

Водночас до Івано-Франковська повернувся загін міліціонерів, які охороняли мир та спокій у Маріуполя. Бійці упродовж місяця виконували всі поставлені завдання та повернулись додому у повному складі. Зустрічали їх рідні, друзі, керівники обласного управління внутрішніх справ та колеги по службі.

Міжнародна спільнота єдина у своїй підтримці України проти російської агресії. Речниця Державного департаменту США Марі Харф заявила, що Сполучені Штати володіють інформацією про російські поставки важкого озброєння та зенітно-ракетних комплексів бойовикам, а також про важливу роль Російської Федерації у тренуванні та координації бандфомувань на Сході України. Водночас представники багатьох діаспорних організацій у США, серед який Український Конгресовий Комітет Америки, Американський Єврейський Комітет, Вірменьска Асамблея, а також грузинська, чеська, угорська та балтійські діаспори, направили листа до президента США Барака Обами з закликом надати додаткову фінансову домогу України й посилити санкції проти Росії».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів