Українські військовослужбовці відбили штурми аеропорту Донецька (відео)

09:00 29 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

За оперативними даними спільноти «Інформаційний Спротив», рашисти понад 50 разів обстріляли позиції й блокпостіви наших військ.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі антитерористичної операції повідомили сьогодні, 28 вересня:

«Сили АТО забезпечують охорону та оборону Маріуполя, повністю контролюють ситуацію в приморському місті. Протягом минулої доби непідконтрольні збройні формування декілька разів атакували Донецький аеропорт з використанням танків. 

Українські військовослужбовці відбили штурми, цей стратегічний об’єкт знаходиться під нашим контролем.  Атаки наших позицій були здійснені також в районі Дебальцевого та Трудовського.

Наразі ми продовжуємо утримувати усі позиції: блок пости, опорні та спостережені пункти. В рамках діяльності груп з обміну полоненими на свободу вийшли 30 українських військовослужбовців, нині вони перебувають в безпечному місті, з ними працюють медики та психологи».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 28 вересня, такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні бойових дій на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують активні наступальні дії. Зафіксовано понад 50 обстрілів позицій і блок-постів українських військ. 

Окрім обстрілів, зафіксовані неодноразові спроби штурмів позицій сил АТО на території аеропорту в Донецьку, а також в районі Дебальцевого й Трудівського. Зокрема:

– вісім разів піддавалися вогневим ударам терористів позиції наших військ у районі Дебальцевого;

– сім разів з артилерії, мінометів і стрілецької зброї обстріляно опорний пункт в районі Нікішиного;

– тричі обстріляно позиції на території аеропорту Донецька;

– тричі обстріляно позиції в районі Гранітного й Рідкодуба. 

Також терористи завдавали ударів по українським військам в районі Талаковки, Малоорловки, Орлово-Іванівки, Новогригорівки, Терхізбенки, Мар'їнки, Пісків, Красногорівки. 

В «уряді ЛНР» проведено нараду керівництва цієї терористичної організації з питання вкрай складної криміногенної ситуації на контрольованій бойовиками території. Для зниження кількості злочинів «глава ЛНР» Плотніцкій запропонував роззброїти терористів із числа втікачів ув'язнених і наркозалежних. Керівництво «Міноборони ЛНР» відповіло категоричною відмовою. 

Не дивлячись на активну допомогу Росії, в «ЛНР» і «ДНР» склалася критична ситуація з пальним. У «ЛНР» заявки на виділення палива стверджує глава «республіки». У Луганську на 157 автомобілів так званої «поліції» бойовиків і «міської влади» виділено 300 літрів палива. 

У школах на захоплених бойовиками територіях вчителям запропоновано в оплату за роботу брати сухі пайки. Пайки виробництва РФ. Видається один пайок на день».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів