Українські військові відтіснили ворога під Дебальцевим і Маріуполем, – «ІС» (відео)

09:45 11 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу: «Деблокуючоа група українських військ просунулася вздовж дороги Е40-М03 до перехрестя «Дебальцевський хрест».


Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 11 лютого, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація в районі Дебальцевого продовжує залишатися напруженою. Після масованих ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ у районі Логвинового впродовж учорашнього (10 лютого) дня частина формувань противника відійшла у напрямку Нижньолозового, інша частина – на кілька кілометрів від траси Дебальцеве-Артемівськ убік Новогригорівки, де зайняла проміжні позиції. 

Деблокуючоа група українських військ просунулася вздовж дороги Е40-М03 до перехрестя «Дебальцевський хрест». Тим не менш, зараз противник має можливість обстрілювати на низці ділянок дороги Дебальцеве-Артемівськ транспорт, який там проходить, і здійснювати нальоти силами диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

У ході минулої доби спостерігався маневр противника силами й засобами на лівий фланг Дебальцевського плацдарму, а також до його південної частини. Основна маса свіжих формувань терористів рухалася через Алчевськ, а також із півдня (з районуКрасного Луча). Зафіксовано 22 одиниці техніки, які пройшла через Алчевськ вбік Брянки (10 танків, вісім ББМ і чотири спеціальні автомобілі).

Також зафіксовано перекидання через Красний Луч убік Дебальцевого тактичної групи російсько-терористичних військ. Чисельність живої сили в складі групи – 220-250 чоловік.

Також у складі групи шість танків, 11 критих вантажних автомобілів і чотири БТР. Крім того, у складі колони зафіксовано наявність одного зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) «Стріла-10» і мінометної батареї.

10 лютого о 12.32 з позиції в районі Горлівки під прикриттям маневреної бронегрупи, яка заздалегідь висунулася в район обладнаної вогневої позиції, пара РСЗВ «Смерч» (9К58) російсько-терористичних військ завдала удару по Краматорську. Обстріл здійснювався за заздалегідь розвіданими координатами за допомогою апаратури супутникової навігації й прив'язки до місцевості. Після виконання стрільби установки розділилися – одна РСЗВ пішла в район південніше Горлівки, інша – безпосередньо в Горловку.

10 лютого о 6.50 хвилин ранку на Маріупольському напрямку українські війська без артпідготовки, добившись оперативної раптовості, перейшли в наступ одразу на декількох ділянках, діючи кількома тактичними групами. У ході першого дня наступу українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши низку населених пунктів.

Потім противник спробував зупинити просування українських підрозділів шляхом завдання масованих вогневих ударів артилерією по їх бойових порядках, а також організацією загороджувального вогню на шляхах їх руху. Тим не менш, фактично передові підрозділи російсько-терористичних військ на Навоазовском напрямку розбиті (знищено чотиригарматну протитанкову батарею противника, до п’яти одиниць бронетехніки, а також шість одиниць автомобільної техніки).

У районі Новоазовська спостерігаються спроби російсько-терористичних військ ущільнити бойові порядки й наростити артилерійську групу північніше міста (зокрема, зафіксовано перекидання з боку російського кордону чотирьох установок РСЗВ БМ-21 «Град»). Назустріч наступаючим підрозділам українських військ у район Саханки перекидається з території Росії через Новоазовськ тактична бронегруппа армії РФ (три танки й по два БМП-2 та БТР-80).

Від Тельманового вздовж дороги Т0508 спостерігається перекидання декількох дрібних груп російсько-терористичних військ (до взводу з окремими танками й ББМ). В основному для перевезення терористів використовується цивільний автотранспорт. 

Загальний напрямок – Шевченка-Порохня (південніше Тельманового). Мета противника в даному районі – створити на лівому фланзі наступаючої тактичної групи українських військ свою ударну групу.

Східніше Луганська відзначається відведення частини артилерії російсько-терористичних військ, які «працювали» за Станицею Луганською, углиб оперативної побудови. За попередніми даними, відведені вогневі засоби будуть перекинуті на іншу ділянку «фронту».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 11 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 11 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Так в ніч з 10 на 11 лютого терористи 27 разів вели вогонь по позиціях українських військ. 

Цієї ночі найбільша кількість обстрілів фіксувалася на Луганському напрямку. Під обстріли артилерії та реактивних систем залпового вогню потрапили Гірське, Новотошківське, Вільхове, Станиця Луганська. По селищу Верхня Вільхова бандити тричі вели вогонь з градів зі сторони Російської Федерації.

Продовжується активність бойовиків і на Дебальцівському напрямку. Вночі тричі вівся вогонь по самому місту Дебальцево. Крім цього, постраждали Попасна, Золоте, Луганське.

На Маріупольському напрямку двічі ударів ворога зазнали Павлополь та Новоселівка. 

У відповідь наша артилерія нанесла низку точних ударів, в результаті яких противник поніс суттєві втрати.

Так лише протягом минулої доби знищено 87 бойовиків та 42 зразки бойової техніки. Серед якої 12 танків, 14 реактивних систем залпового вогню та 16 бойових броньованих машин».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів