Українські військові відбили вночі спробу штурму опорного пункту в районі села Піски, – РНБОУ (відео)

13:40 26 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони запевняють: «Обстановка у зоні АТО стабілізується».


Відео: Ukraine Crisis Media Center

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомляється:

«Обстановка у зоні АТО стабілізується – за ніч не було зафіксовано жодного обстрілу наших позицій. Водночас трапляються поодинокі збройні провокації – в районі с. Піски бойовики обстріляли український ротний опорний пункт та здійснили спробу штурму. Напад відбито.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, на Маріупольському напрямку бойовики вели обстріли наших позицій  у с. Широкине. Під час ведення вогню у відповідь, військовослужбовці ЗСУ влучили у ворожий склад з боєприпасами, який вибухнув. Загинуло щонайменше 10 бойовиків. Також під час спроби штурму наших позицій українські військовослужбовці знищили одну зенітну установку, паливозаправник, вантажівку з боєприпасами та ще близько 10 бойовиків, тим самим зірвавши їхню атаку.

За минулу добу зафіксовано політ семи безпілотних літальних апаратів на Маріупольському напрямку, один з яких порушив повітряний простір України в районі акваторії Азовського моря.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає. Четверо – були поранені.

Керівництво НЗФ демонструє неспроможність до налагодження життя на захоплених територіях. За оперативною інформацією, ватажок бандформування «ДНР» Захарченко планує залучити ув’язнених з пенітенціарних установ до участі у НЗФ та будівництві фортифікаційних споруд.

Протягом останніх п’яти місяців луганські вчителі не отримували зарплат та жодних соціальних виплат. Відомо, що останній раз педагогам заплатили за їхню роботу лише за вересень 2014 року.

Оскільки більшість сімей вчителів залишається без коштів, а бойовики продовжують грабувати мирних жителів, освітяни заявили про ультиматум керівництву НЗФ. У разі невиплати заробітної плати – з 9 березня в Луганську не працюватиме жодна школа.

Українські лікарі рятують життя наших захисників. Військові лікарі Дніпропетровського госпіталю продовжують надавати кваліфіковану медичну допомогу пораненим учасникам АТО. Для якісного лікування пацієнтів Дніпропетровський госпіталь забезпечений усіма необхідними медичними препаратами. 

Наші спецслужби успішно затримують ворожих диверсантів та їх поплічників.

Українська контррозвідка затримала на Донеччині чотирьох бойовиків, які брали участь  у бандформуваннях «ДНР» та «ЛНР».

Один з них приєднався до НЗФ ще навесні минулого року. Він був одним з організаторів псевдореферендуму 11 травня.

Під час затримання у нього вилучено 420 набоїв калібру 5,45 мм, споряджені магазини до автоматичної зброї, 16 гранат ВОГ-25 до підствольного гранатомета ГП-25 та військову амуніцію, які він планував використати для диверсій на території Тельманівського району Донецької області.

Ще двоє затриманих бандитів «ДНР» збирали інформацію про розташування сил АТО в районі н.п. Волноваха та Миронівське. За наданими останнім координатами бойовики обстрілювали позиції українських військових. 

Також українські оперативники затримали активного учасника терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» на прізвисько «Старий». Бойовик займався злочинною діяльністю у складі банд «Чечена»,  «Спекулянта», а також отамана «казаків» Козіцина. 

У бойовика вилучено перепустку, видану бандформуванням «ДНР» підрозділу «Семенівський», підписану ватажком на прізвисько «Малий». У помешканні затриманого було вилучено дві бойові гранати типу Ф-1 та РГД.

Крім того, СБУ затримала десятьох бойовиків «ДНР», які брали участь у терористичній діяльності в районі Дебальцевого під керівництвом ватажка на прізвисько «Алтай». Усі затримані – жителі м. Єнакієве та Макіївка, у яких бойовики забирали документи та відправляли на будівництво блокпостів та риття окопів, а з грудня минулого року – поставили зі зброєю в руках охороняти блокпост.

Затримані розповіли, що у складі НЗФ вони брали участь в обстрілі селища Логвинове Артемівського району Донецької області. Куратори бойовиків обіцяли заплатити чоловікам по 3 – 4 тисячі гривень. До Вашої уваги – відео допиту бойовиків.

Тепер на них чекатиме лише тюремне ув’язнення. Ніхто не сховається від справедливої кари.

На Луганщині затримали двох членів бандформування «ЛНР». Один з них підпорядкувався ватажку бандитів на прізвисько «Полтіннік». Після звільнення міста українськими військовими, бандит намагався сховатися від кримінальної відповідальності, але місцеві жителі пригадали, як він грабував їх та віддавав гроші ватажкам бандитів. Другий був інформатором терористів з банди «Призрак», який передавав кураторам відомості про позиції ЗСУ, розташування українських блокпостів та маршрутів пересування військової техніки.

Також вчора у м. Чугуїв Харківської області оперативники затримали двох бойовиків з арсеналом зброї та вибухівки. Встановлено, що бойовики пройшли спеціальну диверсійно-підривну та розвідувальну підготовку на військовій базі МВС Росії у м. Ростов-на-Дону.

Один з них вже брав участь у бандформуванні «ДНР». У їхніх помешканнях оперативники вилучили вибухову речовину – пластид, детонатори, гранати для підствольного гранатомету, пістолет, а також шеврони внутрішніх військ Росії.

Також триває робота з викорінення хабарництва у силових структурах. У Полтавській області припинено протиправні дії заступника районного військового комісара, який отримав хабар у розмірі 2 тисяч гривень від призовника.

На Закарпатті затримано військового комісара, який вимагав з призовника хабар у розмірі 500 доларів США. Також затримано командира однієї з військових частин за вимагання хабара у підлеглого. Триває слідство.

Українська влада та міжнародні партнери відновлюють інфраструктуру звільнених міст Донбасу. У центрі Станиці Луганської вперше за півтора місяці з’явилося світло, ремонт лінії електропередач триває.

Водночас у багатьох населених пунктах Луганщини все ще немає електрики та газу. У м. Селидове Донецької області триває видача допомоги від представників ООН – ковдри, теплий одяг, будівельні матеріали.

Протягом останніх днів до міста Дзержинськ українські рятувальники доставили близько 10 тонн питної бутильованої води та 16,5 тонн продуктів харчування. До с. Миронівка від Міжнародного комітету Червоного Хреста доставлено 4,5 тонни продуктів харчування та поліетиленова плівка для ремонту житлових будинків.

До міста Артемівськ доставлено 3 тисячі  квадратних метрів  поліетиленової плівки, 400 матраців та стільки ж ковдр, і 300 дитячих наборів. Також, була надана  гуманітарна допомога від Червоного Хреста Артемівській міській лікарні, куди були доставлені медикаменти, перев’язочні матеріали та інвалідні візки.

Триває ротація у лавах воїнів антитерористичної операції. Бійці спеціальної роти міліції «Полтава» в черговий раз вирушили на схід.

Бійці добре знають тамтешні умови та особливості служби в зоні АТО. Головними задачами українських правоохоронців будуть охорона громадського порядку, інфраструктурних та інших стратегічно важливих об’єктів.

А зараз – розповідь про ще одного українського офіцера з передової. Протягом останнього року українські військові завжди доводили всьому світу свої бездоганні бойові навички та неймовірну витримку.

«Кіборги» Донецького аеропорту та захисники Дебальцевого – яскравий приклад відваги українських військовослужбовців, які захищають свою Батьківщину. Командир 93-ї окремої механізованої бригади полковник Олег Михайлович Мікац – саме той офіцер, з яких складається ядро нової української армії. 

Під час інтерв’ю з нашими військовими журналістами, розмова регулярно переривалася через вибухи від ворожих мін і снарядів. Але Олег Мікац залишався непохитним – до обстрілів тут звикли як до чогось буденного.

На запитання чи страшно йому воювати, командир посміхається: «Звісно, війна – це страшно. На наших позиціях дорослі чоловіки по 40-50 років. Незважаючи на страх втратити життя і більше не побачити сім’ї, вони йдуть на захист майбутнього своїх дітей», – наголосив він.

Полковник Мікац також розповів про наших ворогів. «Лави бойовиків неоднорідні. Ось батальйон, яким керує бандит на прізвисько «Гіві» – це збірна солянка. Там воюють багато росіян, яким все рівно куди стріляти – по позиціях українських військ, чи заводах і житлових кварталах. В Авдіївці немає нашого гарнізону, але вони обстріляли ринок, школу та райвідділ міліції».

Олег Мікац каже, що війна зриває всі маски та показує чого насправді варті люди. Зазвичай більшість з «бравих офіцерів», яких частенько можна було побачити за мирного життя, повтікали, як тільки почалася війна. Героями ж стають звичайні українці  та справжні солдати, для яких слова «честь » та «гідність» мають справжню вагу.

Світове співтовариство засуджує російського агресора і бойовиків. Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що додаткові санкції проти Росії залишаються на порядку денному, оскільки Мінські домовленості не виконуються.

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що нові санкції проти Росії стануть набагато більш серйозними, якщо російська сторона та підтримувані нею бойовики не припинять порушувати перемир’я. Президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва піддав критиці дії бойовиків на Донбасі, які не лише порушують мінські домовленості, але й відмовляються надавати повний безпечний доступ спостерігачам ОБСЄ на займану ними територію.

Від імені Сполучених Штатів Америки Державний департамент засудив жорстоке поводження Росії з народним депутатом України, членом ПАРЄ Надією Савченко. «За будь-якими стандартами, таке ув’язнення та лікування російською стороною пані Савченко є неприйнятним».

Про це повідомляється в четвер на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів