Українські військові й прикордонники заблокували російський десант на Херсонщині (відео)

22:25 15 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Про це повідомив у суботу керівник Центру воєнно-політичних досліджень Дмиитро Тимчук.


Відео: ТСН.ua

Він інформує сьогодні, 15 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Українські війська заблокували російський десант і стягують підкріплення».

Своєю чергою, речник Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив у суботу в ефірі «5 каналу» (http://www.youtube.com/watch?v=K_BKeGe_c7I&list=PL5eQ15vxDEVzVMEiBFfRZ__RWUBV9e0bx), що близько 120 російських військовослужбовців залишаються біля газо-перекачувальної станції «Чорноморнафтогазу» поблизу селища Стрілкове на Арабатській стрілці в Генічеському районі Херсонської обасті, куди вони десантувалися в суботу, українські військові заблокували їм дорогу вбік Генічеська, протистояння з ними принаймні наразі немає, тим часом туди підтягуються українські резерви». Дослівно ж Олег Слободян розповів:

«Наразі ситуація не змінилася, близько 120-ти військовослужбовців Російської федерації і трьох БТРів перебувають в районі насосної станції на околиці села Стрілкове. Станція знаходиться на території 8-ми кілометрів вже у Херсонській області. Це не материкова частина, але це вже Херсонська область. Наш наряд – прикордонники і представники Збройних сил України – заблокували дорогу в бік Генічеська на північній частині села Стрілкове. Протистояння ніякого немає, швидше за все, дійсно кінцевою метою російських військ була насосна станція, де, власне кажучи, вони зараз знаходяться».

Раніше Олег Слободян поінформував в ефірі «5 каналу», що сьогодні близько 13-ї години біля селища Стрілкове на Арабатській стрілці, що коло Генічеська, з вертольотів висадились близько 60-ти російських десантників. За кілька годин їхня кількість подвоїлася. Росіяни підтягнули БТРи і окопалися. Українські прикордонники повідомляли, що Арабатською стрілкою в бік села Стрілкове рухається ще колонна російської бронетехніки.

Під час переговорів окупанти намагалися пояснити, що прибули захищати розташовану неподалік газоперекачувальну станцію «Чорноморнафтогазу» від можливих терористичних актів. Тим часом, МЗС України заявило, що Росія вторглася в Україну і вимагає негайного відведення військ. «Україна залишає за собою право застосувати всі необхідні заходи для припинення військового вторгнення з боку Росії», – наголосили у МЗС.

Натомість голова Стрілківський сільський Олександр Пономарьов повідомив кореспонденту «Укрінформа», що озброєні люди без розпізнавальних знаків, які у суботу висадилися біля села Стрілкове Генічеського району Херсонщини, заявили, що знаходитимуться тут доти, поки не виконають поставлене перед ними завдання. Дослівно ж він розповів таке:

«Як повідомили військові, їх завдання – забезпечити охорону газоперекачувальної станції та розташованих неподалік трьох бурових свердловин «Чорноморнафтогазу». Вони зазначили, що у них, мовляв, є інформація про те, що на даних об'єктах готуються терористичні акти. Охоронятимуть вони ці об'єкти, за їх словами, стільки, скільки треба буде для виконання завдання».

Пономарьов також пояснив, що коли поблизу села у суботу висадився озброєний десант без розпізнавальних знаків, він разом із прокурором району та начальником райвідділу міліції виїхав на місце події для з'ясування, хто ці люди, і з якою метою вони прибули. Десантники розповіли, що переплутали місце висадки, тому висадилися фактично на околиці села. Зрозумівши, що помилилися, вони відійшли до газоперекачувальної станції, яка знаходиться за блокпостом українських прикордонників.

Військових доставили два десантні вертольоти у супроводі двох бойових вертольотів. Невдовзі десантні вертольоти покинули територію біля газоперекачувальної станції, а два бойових вертольоти продовжили кружляти над об'єктом.

«Укрінформ» також розповідає, що село Стрілкове розташоване в північній частині коси Арабатська стрілка – піщаній косі-півострові в західній частині Азовського моря, в АР Крим і Херсонській області. Вона відділяє Сиваш від Азовського моря. На півночі Генічеською (Тонкою) протокою відокремлюється від материка, на півдні прилягає до Керченського півострова.

Своєю чергою, «Тиждень» інформує в суботу в повідомленні «На Херсонщині в одному з пансіонатів проживають 300 російських військових»:

«У колишньому пансіонаті МВС, що поблизу села Стрілецьке, де вдень 15 березня висадився російський військовий десант, мешкає близько 300 солдат РФ. Про це повідомляють працівники закладу.

Вони, зокрема, повідомили, що на території пансіонату, окрім солдатів, також присутня військова техніка. Водночас, як повідомляють місцеві жителі, вдень на території газопромислу «Чорноморнафтогазу» було помічено близько 50 осіб у штатському, які з'явилися перед висадкою російських військових».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів