Українські війська зірвали під Іловайськом план Путіна захопити Донбас за три дні, – Міноборони

16:30 14 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у неділю керівник українського військового відомства Валерій Гелетей.

Російські війська мали за три дні захопити всю Луганську та Донецьку області, проте були зупинені українською армією під Іловайськом. Про це заявив сьогодні, 14 вересня, на прес-конференції в агенції «Укрінформ» міністр оборони Валерій Гелетей.

«За три дні Путін хотів пройти з феєрверком по Донецькій і Луганській областям. Згідно з вилученими у них картами, вони (ЗС РФ. – Ред.) мали звільнити Луганську і Донецьку області повністю. Тому ми мали важкі бої, втрати, але це зупинило Путіна», – сказав Гелетей. За його словами, втрати під Іловайськом є трагедією, проте як військова операція, вона виконала своє завдання.

«Під Іловайськом трапилася трагедія для України і для мене особисто, але як військовий я оцінюю ситуацію і з погляду військової операції: Іловайськ зупинив Путіна», – заявив міністр оборони.

Про це повідомляється в неділю на сайті «Укрінформу», який також передає:

«Президент РФ Путні віддав наказ на розстріл колони, що виходила з Іловайська, знаючи, що попереду йдуть російські десантники. Про це заявив Міністр оборони України, генерал-полковник Валерій Гелетей на брифінгу в «Укрінформі».

За його словами, після введення регулярних російських військ 25 серпня і різкого загострення обстановки під Іловайськом, під потужним вогнем з обох сторін опинились як українські  війська, так і російські десантники. Зокрема, з російського боку Іловайськ накривали потужні системи вогню «Тюльпан», з українського боку також використовувалась потужна зброя.

Відтак, з російського боку прийшло усвідомлення, що десантники, які опинились на передовій, будуть знищені. Було досягнуто домовленості про вихід колони, і попереду цієї колони йшли російські десантники.

Відповідно, каже міністр, в української сторони була впевненість, що колона вийде безпечно. Однак, коли вже колона почала рух, російське керівництво, отримало цю інформацію, і президент Путін, переконаний Гелетей, не міг про це не знати. І саме він, переконаний міністр, віддав наказ на розстріл і знищення колони, знаючи, що  знищуватимуться в першу чергу свої, російські десантники».

Про це nfrj; повідомляється в неділю на сайті «Укрінформу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів