Українські війська замикають кільце навколо Донецька та Горлівки і пробили коридор до блокованих на кордоні (відео)

21:28 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: informnapalm.org

Натомість бойовики намагаються відновити контроль над втраченим позиціями в районі Луганська.


Відео: ТСН

Кореспондент «Телевізійної служба новин» каналу «1+1» Костянтин Павлов розповідає сьогодні, 28 липня, в сюжеті «Успіхи наступу АТО: кільце навколо Донецька та Горлівки замикається»:

«Українські війська продовжують наступ на проросійських терористів і звільняють територію від окупантів: Дебальцеве, Шахтарськ – наші, бої тривають у передмісті Тореза, довкола Первомайська, на Луганщині, та навколо Горлівки. Сили АТО взяли під контроль Дебальцеве на Донеччині, найбільший залізничний вузол в Україні, Савур-Могилу, з якої терористи постійно обстрілювали позиції українських силовиків, Шахтарськ та Торез на Донеччині та  Лутугине в Луганської області.

Просто зараз ведуться бої за остаточне звільнення Первомайська та Сніжного. Таким чином, кільце навкруг Донецька та Горлівки замикається.

Буквально сьогодні може закінчитись операція з розсічення бойовиків так званих «донецьких та луганських народних республік». Таким чином, терористи будуть відрізані від постачання зброї та живої сили зовні.

Єдине вікно, через яке вони досі живляться, – шмат українсько-російського кордону. Як вже раніше повідомлялося, сили АТО продовжують звільняти Донбас, авіація нищить терористів та техніку.

Натомість у повідомленні «Силовики пробили коридор до блокованих частин на кордоні з РФ та продовжують масований наступ» також «Телевізійна служба новин» розповіла в понеділок:

«Підрозділи АТО успішно атакували позиції бойовиків по всій Донецькій області. Силовики знищують блокпости і вогневі точки терористів по всій зоні АТО та «пробили» коридор до підрозділів біля кордону з РФ.

Так, після успішного звільнення стратегічно-важливої висоти Савур-Могили від бойовиків та входу загонів силовиків у Шахтарськ, Торез та Лутугіне, Міноборони України повідомило про знищення позицій терористів у районі населених пунктів Рідкодуб, Логвино і Тернове. Таким чином, силовики провели серію успішних операцій та здобули, як визнають у Міноборони, звитяжну перемогу над терористичними угрупуваннями.

Так, завдяки визволенню Савур-Могили «відкрився коридор для забезпечення частин та підрозділів, які героїчно тривалий час стримували ворога, та не допускали переходу через наш кордон нових партій зброї та найманців з Росії».    Щодо самих бійців, які тримають оборону на кордоні з РФ, головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Віктор Муженко заявив, що «кожен із цих воїнів-десантників та інших військовиків, які виконують бойове завдання на кордоні з Російською федерацією, - Герої!».

Своєю чергою, в повідомленні «Терористи готуються до оборони в Красному Лучі та Ровеньках» також «Телевізійна служба новин» розповіла в понеділок::

«На Луганщині терористи готуються обороняти міста Красний Луч і Ровеньки. Там бойовики облаштовують нові вогневі позиції.

За інформацією спікера інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, активність озброєних бандитів спостерігається як на промислових, так і на цивільних об'єктах. Зокрема фіксується концентрація терористів у районі заводу «Стандарт» у Красному Лучі. Там обладнані мінометні позиції і встановлені міномети.

Нові вогневі позиції бойовики влаштовують також на комбікормовому і сміттєпереробному заводах міста Ровеньки. А неподалік на трасі «Харків-Ростов» терористами заміновано міст. Диверсанти були помічені біля об'єкту в селищі Красний Кут Антрацитівського району.

Тим часом на сусідній Донеччині бойовики намагаються втекти з міста Торез на відібраних у місцевих жителів автомобілях. «У місті Торез Донецької області російські найманці, погрожуючи зброєю, відібрали у місцевого населення 7 автомобілів. За попередньою інформацією, в середовищі бойовиків спостерігається розкол і деякі групи терміново залишають місто», – сказав Лисенко.

Напередодні повідомлялося, що сили АТО воюють з бойовиками біля Дебальцевого, Горлівки та Первомайська, один військовий загинув».

Тим часом агенція «УНН» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «Зараз тривають бої за Торез і Горлівку, – Міноборони»: 

«На цей час продовжуються бої за Торез і Горлівку, уже звільнено Дебальцеве. Про це поінформував у прямому ефірі програми «Події» на телеканалі «Україна» радник міністра оборони України Олександр Данилюк.

«Зараз тривають бої за Торез. Взято Дебальцеве. Навколо Горлівки завершується операція із взяття міста в кільце. Я думаю, що найближчим часом розпочнеться операція із звільнення міст. Ми сподіваємося, що Горлівка буде звільнена найближчим часом і там буде спокійно, як у Слов'янську і Краматорську», – сказав О.Данилюк».

Натомість прес-центр АТО інформує сьогодні, 28 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» в повідомленні «Бойовики вживають заходів з відновлення контролю над втраченим позиціями в районі м. Луганськ»:

«Відмічено висування колон з військовою технікою у напрямку населеного пункту Георгієвка, Ровеньки Антрацит.

14.10 – 14.19 – обстріл з БМ-21 блокпосту біля населеного пункту Георгієвка. Втрат немає.

14.01 – обстріл з БМ-21 блокпост в районі. 

населеного пункту Челюскінець. Втрат немає.

15.52 – мінометний обстріл блокпосту населеного пункту Стукалова Балка. 

Ситуація залишається складною та характеризується спробами незаконних збройних формувань утримати під своїм контролем міста Донецьк і Горлівка.

Ситуація у секторі продовжує залишатись напруженою. Бойовики намагаються втримати підконтрольні ділянки Державного кордону України з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території Російської Федерації.

05.00 – Проведення загальновійськової операції щодо взяття кургану Савур Могила.

Підрозділом десантників при проведенні бою на околиці Шахтарська, знищено блокпост противника. 

09.41 – під час переміщення тилової колони десантників в районі 

населеного пункту Дубровка потрапили під вогневий обстріл. 

12.00 – 12.30 – артилерійський обстріл позицій десантників біля населеного пункту. Дякове з боку Російської Федерації. Втрат немає.

13.02 – артилерійський обстріл позицій десантників населеного пункту Дякове з боку Російської Федерації. Втрат немає».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів