Українські війська ведуть дуже інтенсивний артвогонь і відповідають потужними контратаками, – «ІС» (відео)

12:36 24 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: facebook.coma.aleksyeyenko

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у суботу: «Українські війська ведуть дуже інтенсивний загороджувальний артилерійський вогонь і відповідають короткими і потужними контратаками по групам супротивника, які намагаються вклинитися».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 24 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі продовжує залишатися вкрай напруженою. Після невдалих штурмів і понесених на ділянці Красногорівка – Авдіївка втрат, командування російсько-терористичних військ перенесло зусилля північніше цієї ділянки, атакувавши з рубежу Озерянівка – Михайлівка в напрямку на Троїцьке. В результаті бою противник просунувся вперед і зайняв н.п. Червоний Партизан, однак просунутися до н.п. Троїцьке не зміг, потрапивши під удар української артилерії.

Одночасно противник зосереджує сили в районі н.п. Ясинувата. Зокрема, в даний район (між н.п. Ясинувата й Пантілеймонівка) прибула тактична група російсько-терористичних військ (за попередніми даними – зведена БТГ з посиленою танковою ротою зі складу однієї з мотострілкових бригад Західного військового округу РФ). У складі тактичної групи – до 25 бойових броньованих машин (ББМ, включаючи БТР-80 і БМП-2), а також двобатарейний змішаний артилерійський дивізіон (6 гаубиць Д-30 і 6 установок РСЗВ БМ-21 «Град»).

У результаті інтенсивного ведення артилерійського вогню артилерійські групи російсько-терористичних військ, які діють в Донецьку й північніше даного населеного пукнту, в значній мірі витратили наявні боєкомплекти. Відзначається часткова зміна вогневих позицій даними підрозділами, а також інтенсивний підвезення боєприпасів, доставлених з РФ на Донбас залізничним транспортом і доставляються автомобільним транспортом безпосередньо на позиції.

На ділянці Кримське – Слов'яносербськ упродовж останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж та плацдарм по Сіверський Донець, і формуваннями бойовиків і російських військ, які намагаються наступати. Сторони активно обмінювалися артилерійськими ударами. Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії – на ділянці між н.п. Новотошківка й Сміле діє до 25 танків, до 40 одиниць іншої бронетехніки, а також артилерійська група з 35 одиниць артилерії (включаючи 12 установок РСЗВ БМ-21 «Град») російсько-терористичних військ.

Противник у даному районі надає перевагу діям кількома невеликими маневреними ударними групами, намагаючись обходити і блокувати позиції і блок-пости українських військ. Своєю чергою, українські війська ведуть дуже інтенсивний загороджувальний артилерійський вогонь і відповідають короткими і потужними контратаками по групам супротивника, які намагаються вклинитися.

Командування російсько-терористичних військ після перегрупування своїх формувань, що діють на приморському напрямку знову спробувало перейти до активних наступальних дій північніше і східніше Маріуполя, концентруючи свої головні зусилля в проміжку між н.п. Чермалик-Павлопіль-Сартана. Ударна тактична група противника, яка діє в даному районі, координує свої дії через єдиний пункт управління з тактичною групою, котра оперує безпосередньо на маріупольському напрямку.

Пункт її управління знаходиться північніше Новоазовська. Противник зосередив на передових рубежах порядку 30 одиниць бронетехніки (включаючи 8 танків) в районі н.п. Павлополь, і до 15 одиниць (включаючи 6 танків) в районі н.п. Маріуполь.

Всього на Маріупольському напрямку діє від 800 до 1000 бойовиків і російських найманців.

Безпосередньо на кордоні України з РФ в районі Новоазовська зосереджений резерв російсько-терористичних військ для заповнення можливих у разі настання втрат і доукомплектування наступаючих тактичних груп (в тому числі, розгорнуті додаткові артилерійські системи, бронетехніка і «піхотні» підрозділи – в основному бойовики, нещодавно пройшли підготовку в Криму і на території РФ). Загальна чисельність резерву – приблизно зведена мотострілецька БТГ».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 24 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 24 січня:

«Розпочинаючи з 18 години вчорашнього вечора і до 6 години ранку, терористи здійснили 27 обстрілів по позиціям сил АТО та населеним пунктам. Незаконні збройні формування використовували реактивні системи залпового вогню, танки, міномети, гранатомети та артилерію.

З реактивних систем залпового вогню БМ 21 «Град» бандити чотири рази обстріляли Щастя, двічі – Новотошківку, а також вели вогонь по Трьохізбенці, Петрівці, Санжарівці, Мар’їнці, Новозванівці та Врубівці. З мінометів та артилерії була обстріляна Станиця Луганська, Опитне, Троїцьке, Тоненьке, Санжарівка, Попасна, Ольхове, Трьохізбенка, Камянка, Кримське та двічі Новотошківка. А по нашим позиціям в районі Щастя бойовики відкривали вогонь 7 разів. У небі над Чмирівкою та Нижнім було помічено БПЛА противника. 

Незаконні збройні формування продовжують політику терору по відношенню до мирного населення Донбасу. За минулу добу терористи з мінометів та артилерії тричі обстріляли населений пункт Щастя та теплоелектростанцію».

Про це інформують у суботу на сторінці прес-центр АТО в інтернет-мережі «Facebook», де згодом також повідомили:

«О 09.25 бойовики незаконних збройних формувань здійснили черговий терористичний акт – з реактивних систем залпового вогню «Град» вони обстріляли східну околицю Маріуполя. На вулиці Олімпійській є руйнування житлових будинків, дані по жертвам уточнюються.

Черговий цинічний обстріл мирного українського міста яскраво свідчить про реальні цілі російських найманців в Україні – сіяти смерть, страх та руйнування, нищити інфраструктуру. Бойовикам абсолютно не потрібен мир, вони чітко виконують завдання Кремля по ескалації ситуації на Донбасі та створенню перешкод для розвитку успішної України».

Як інформував «Щоденний Львів», директор департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Ярослав Галас повідомив у суботу: «29-й блокпост залишається під контролем наших силовиків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів