Сили АТО перегруповуються на південний напрямок, щоб попередити вторгнення в Україну

00:32 27 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АFР

Про це повідомив наприкінці вівторка речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив наприкінці 26 серпня в ефірі телеканалу «ICTV», що, зЗзакріпившись в Іловайську, українські військові зараз перегрупуються на південний напрямок, і очікують на важке озброєння, яке надходить до батальйонів Нацгвардії частинами – після перевірки, що воно працює.  За його словами, в зоні конфлікту зараз проходить перегрупування техніки та військових, щоб попередити вторгнення на територію України.

«В Іловайську сталася така ситуація, коли бійці залишилися без тієї допомоги, на яку вони очікували. Справа в тому, що якраз був сигнал про те, що на південному напрямку в нас виникла загроза вторгнення в Україну. І тому було прийняте рішення переносити частину техніки, щоб прикрити той напрямок. Оскільки кілька бригад, батальйонів, які знаходилися в Іловайську, зуміли закріпитися. Проте це не означає, що їх кинули. В нас зараз іде перерозподіл сил угрупувань, щоб всім надати допомогу», – розповів Лисенко.

Він додав, що зараз відбувається перевірка озброєння і після неї озброєння частинами надходить в АТО. «Важке озброєння в дуже великій кількості знаходилося до цього конфлікту на базах зберігання. Щоб привести його в боєздатний стан, воно обов’язково має пройти технічне обслуговування. Це відбувається майже щодобово, але нам поки що не вистачає часу забезпечити ним усіх», – пояснив Лисенко, повідомлення якого передає вночі 27 серпня інформаційна агенція «УНН», котра перед цим інфориувала^

«Російська сторона перед переговорами у Мінську планувала відрізати весь схід України, захопивши Новоазовськ, але Нацгвардія відбила наступ. Про це в ефірі на телеканалі «ICTV» сказав речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко. Він зазначив, що перед проведенням переговорів у Мінську спалахнула активність бойових дій на Донбасі.

«Це не просто спалах, а цілеспрямована ситуація. Розраховували на захоплення Новоазовська, від якого близько 60 кілометрів до Маріуполя, щоб можна було відрізати повністю всю східну Україну. Проте ця операція не вдалася – вона була швидко розшифрована. Російські десантники прорахувалися і як каже джерело в Міністерстві оборони РФ, вони просто заблукали. Але, на наш погляд так не буває – щоб кілька десятків броньованої техніки заблукали на території України», – зазначив Лисенко.

Він зазначив, що українські військові знищили військову техніку та десантників, які брали участь в цьому наступі.

«Вчора був нанесений повітряний удар, 14 бойових машин десанту згоріли прямо на марші, інші вимушені були відступити на територію РФ. Тому все це зараз під контролем, ми намагаємося заспокоїти мешканців та всіх, хто спостерігає за проведенням АТО», – зазначив Лисенко.

Про це також повідомляється вночі 27 серпня на сайті «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів