Українські війська квартал за кварталом «зачищують» Луганськ, – МВС (відео)

12:08 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вадим Ковальов

Про це заявив у вівторок радник керівника міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.


Відео: ТСН

Радник керівника міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив сьогодні, 19 серпня:

«У Луганську працюють маневрені групи спецназу Збройних сил, Нацгвардії, а також піхота, чітко координуючи дії. Українські військові продовжують зачищати місто від бойовиків квартал за кварталом.

Їм протистоять банди бойовиків, в складі яких воюють кадрові офіцери збройних сил Російської Федерації, включаючи групу підривників і снайперів. Протистояння в місті тривають».

Його повідомлення передає у вівторок інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна». Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Загородний розповів такі новини з передової:

«Найзапекліші бої на Сході України нині тривають у Луганську, Донецьку, а також у сусідніх з Донецьком Ясинуватій та Іловайську – стратегічних містах, визволення яких дозволить повністю оточити з усіх сторін терористів в обласному центрі. Крім того, неспокійною була ніч у Харцизьку та Макіївці на Донеччині. У соцмережах мешканці цих міст пишуть, що вночі було постійно чути стрілянину, люди ховалися у підвалах та погребах.

Ситуація в зоні АТО дуже непевна. Час від часу українським військовим доводиться відступати, а потім знову йти в наступ.

В Іловайську, що під Донецьком, українські військові вже контролюють більшу частину міста. Цей населений пункт вже кілька разів переходив від терористів до наших вояків. 

Батальйон «Донбас» веде запеклі бої вже в центрі Іловайська і там уже майорить український прапор. Іловайськ для терористів вкрай важливий, адже якщо вони його залишать, то українські військові матимуть змогу підійти до Донецька ще з однієї сторони – з півдня та сходу.

Водночас українські військові зачищають від бойовиків сусідню Ясинувату, де ще вчора велися дуже активні бої по всьому місту, працювала артилерія. Також є певні успіхи сил АТО і в Луганську – бої вже точаться в центрі міста.

Там також у багатьох місцях вивісили українські прапори. Але ще рано говорити про повне звільнення цього обласного центру. Відступати звідти наші військові не збираються.

Ще вчора терористам вдалося пробити коридор із Сніжного на Донеччині до російського кордону. Напевно, аби отримати бойове підкріплення з РФ – танками, установками та найманцями.

Водночас цим коридором терористи відрізали значне угрупування українських військ від основних сил. Та навряд чи це можна вважати оточенням. Військові кажуть, що з цією небезпекою можна впоратися відносно швидко, якщо буде наказ».

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Загородний повідомляє про це сьогодні, 19 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів