Українські силовики знищили під Дебальцевим елітний підрозділ російських морських піхотинців

22:10 28 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Наші військовослужбовці запевнили журналістів, що рашистам не вдалося взяти Дебальцеве в котел – всі атаки були успішно відбиті.

Українські силовики знищили під Дебальцевим елітний підрозділ російських морських піхотинців. Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, в програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер». У повідомленні також зазначили:

«Ще одна гаряча точка Донецької області. Дебальцеве. Геннадій Вівденко щойно звідти повернувся. 

– Отже, день тиші, оголошений вчора робочою групою з припинення вогню, можна сказати, вийшов досить гучним. Дійсно, декілька годин вчора було тихо. Проте вже до півночі обстріли поновилися. І вранці продовжилися.

Ось що кажуть у штабі антитерористичної операції: «Минуло три штурму позицій українських військових. Ситуація складна навколо Дебальцеве. Обстріли, штурми наших позицій, – говорить прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашковский.

Нагадаю, ось буквально вчора була нібито досягнута домовленість про припинення вогню. Таку надію висловив заступник начальника сухопутних сил Росії Олександр Ленцов. Він виступає гарантом переговорів з боку ДНР і ЛНР.

Українська сторона висловила готовність дотримуватися мінські угоди. Однак реальна ситуація на фронті, м’яко кажучи, виглядає не зовсім так.

Ось що говорять в одній з найбільш гарячих точок у зоні АТО в останні тижні – Дебальцевому: «Противник не припиняє вогонь по наших позиціях. В цьому самі можете переконатися, але не такої інтенсивності, не такої потужності, стало тихіше, спокійніше. Змушені відкривати вогонь у відповідь, щоправда, з потрійними узгодженнями, підтвердженнями. Все-таки приймати удари мовчки – це ж за людські життя доводиться відповідати», – говорить Андрій Бойко, командир роти «Ятрань» 17-го батальйону територіальної оборони.

Командування групи, яка обороняє Дебальцеве допускає, що вогонь по українських позиціях можуть вести угруповання, непідконтрольні керівництву ДНР. Разом з тим, змушені відповідати.

Ось, за даними української розвідки дуже активні диверсанти з боку ДНР. Вони намагаються вивчити облаштування українських блокпостів, кількість і характер техніки та живої сили.

«Продовжують працювати снайпери, пробують підходити до нас їхні розвідники. Працюють диверсійні групи, декілька ми точно знаємо. Ми ідентифікували одну з них», – стверджує командир роти «глибинної» розвідки 59-го розвідбатальйону «Птах».

Разом з тим, треба відзначити, що противнику не вдалося взяти Дебальцеве в котел. Всі атаки були успішно відбиті. Противник знесилився, поніс великі втрати.

Було знищено, за даними 11 батальйону, елітний підрозділ морської піхоти Росії.

Поки відносна перепочинок бійці намагаються облаштувати свій побут, встановлюють печі в наметах і бліндажах. Волонтери підвезли паливні брикети. Армія готується до тривалої оборони.

«Ось там є отвір, можна буржуєчку вивести. Афган, Майдан. Було мінус 28 на Майдані взимку. Пережили й тут переживемо», –говорить старшина роти “Ятрань” 17 батальйону територіальної оборони Сергій.

Окрім того, у штабі АТО нам повідомили що сьогодні пройшов обмін військовополоненими. Вдалося звільнити п’ятьох українських бійців».

Про це повідомляється в неділю на сайті телеканалу «Інтер».

Відеосюжет - тут: http://podrobnosti.ua/accidents/2014/09/28/995519.html

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів