Українські й російські військові домовилися відвести через два дні тиші на Донбасі артилерію й підрозділи (відео)

20:40 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Як повідомили в п'ятницю в прес-центрі АТО, Україну представляв на переговорах заступник начальника Генштабу ЗСУ Юрій Думанський, Росію – заступник командувача Сухопутних військ ЗС РФ, генерал-лейтенант Олександр Лєнцов.


Відео: Військове телебачення України

Після двох діб «тиші» розпочнеться відведення важкої артилерії і підрозділів. Така домовленість була досягнута сьогодні в рамках переговорів у Соледарі.

В переговорах брали участь представники ОБСЄ, Україну представляв заступник начальника Генштабу ЗСУ Юрій Думанський, з боку РФ в переговорному процесі брав участь заступник командувача Сухопутних військ ЗС РФ генерал-лейтенант Олександр Лєнцов. Про це повідомляється сьогодні, 26 вересня, на сторінці прес-центр АТО в інтернет-мережі «Facebook».

У ході переговорів сторони прийшли до угоди про створення оперативного штабу (консультативного центру) з урегулювання ситуації, російська сторона взяла на себе зобов'язання узгодити його роботу з представниками «ДНР» і «ЛНР». Після створення штабу почнеться робота по втіленню домовленостей між керівниками України і Росії про деескалацію конфлікту на Донбасі.

«З припиненням вогню, ми домовилися про дві доби тиші, після чого розпочнеться виконання програми, яка була підписана в меморандумі. Перше, це припинення вогню. Друге, це буде відведення всіх артилерійських систем калібром понад 100 мм. Далі будуть відводитися підрозділи ЗСУ та підрозділи незаконних збройних формувань, ті, які будуть на відповідній території на визначені та узгоджені позиції, обумовлені нашими президентами», – розповів Дунаєвський, повідомлення якого передає в п’ятницю телеканал «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів