Українська армія розбила величезну колону бронетехніки бойовиків біля Тореза

21:53 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.ua

Як повідомляє в неділю інтернет-видання «Хвиля», її перекинули з-за кордону недавно.

Інтернет-видання «Хвиля» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Українська армія розбила величезну колону бронетехніки бойовиків біля Тореза»

«Уранці через Ровеньки пройшла колона з 18 БМП і БТРів, яка пішла на Саур-Могилу і Шахтарськ. Як пише Ігор Буркут:

«У Ровеньках проходила колона регулярних військ – злагоджені екіпажі бойових машин, розрахунки артилерійських знарядь. Від ударів з повітря колону прикривали дві установки ЗСУ-23-2 на вантажних автомобілях.

А класичні ополченці їхали б на звичайних вантажівках, пікапах, автобусах. Їх озброєння було б різномастим – від мисливських рушниць і музейних ППШ до трофейних АК-74 і різноманітних кулеметів і мінометів.

Тут же видно – зброя однотипна, бійці підготовлені. Отже, їх перекинули з-за кордону, і то недавно – ще не встигли як слід потріпати». 

Однак через декілька годин ця колона була розбита українськими військами, які нанесли в другій половині дня потужний удар по позиціях бойовиків. 

Як писав один з очевидців:

«Терміново. Пишу з «окопу», район Шахтарськ-Торез. Колона, яка атакувала сьогодні, розділилася на 2 частини – перша пішла через Тернове на Саур-Могилу, по ходу на них приземлився «Град» на пів-дорозі в районі Торезького кар'єра, частина танків знищена й горить, частина, яка залишилася, дійшла до Мануйлова і при подйоме на гору була зустрінута з гаубиць.

Кажуть горять добре – друга частина колони «расхерячіла» наш блок-пост на ш. 20 і звернула на Шахтарськ. Колона зайшла в Шахтарськ і почала зачистку.

Із чуток, її там зустріли наші закопані танки. Що далі в районі Шахтарська – поки що не відомо.

Кажуть, що, типу, намагається повернутися. Якщо повернеться то вже дід Мороз підвіз морозиво. Чекають з нетерпінням». 

Журналіст Петро Шуклина також описав цей момент у себе на стіні в «Facebook»: «Саур-Могилу чем-то накрыли. Очень сильно накрыли. Огонь, дым. Террористы горят к чертям вместе с зеленкой».

Нагадаємо, що сьогодні прес-центр АТО повідомив, що українські війська розпочали масштабний наступ на позиції бойовиків «ДНР» і «ЛНР» одразу з декількох напрямів. Наші солдати катком пройшлися від Дебальцеве до Тореза, Шахтарська і Сніжного і розрізали ЛНР і ДНР на дві частини». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів