Україна, «ДНР» і «ЛНР» ще не прийняли рішення стосовно обміну територіями на Донбасі, – ДонОДА

14:05 12 жовтня 2014 р.

Голова Донецької облдержадміністрації (ДонОДА) Олександр Кіхтенко

Голова Донецької облдержадміністрації (ДонОДА) Олександр Кіхтенко
Фото: ria.ru

Очільник Донеччини Олександр Кіхтенко повідомив: «Якщо постане питання обміну населених пунктів на аеропорт Донецька, то рішення буде прийматися на високому рівні».

Голова Донецької облдержадміністрації (ДонОДА) Олександр Кіхтенко заявив, що українська влада підписали нову угоду про припинення вогню з бойовиками. «За наявною у мене інформацією, у п'ятницю ввечері дійсно було підписано угоду про припинення вогню. Від військового керівництва підписав заступник начальника Генштабу генерал Думанський. Від «ДНР» – Захарченко. Воно сьогодні дотримується», – заявив голова ДонОДА.

Олександр Кіхтенко також зазначив, що, можливо, українська влада дійсно підуть на обмін територіями з бойовиками. «Справді, є спірні райони по лінії, яка встановлена в результаті мінських угод. Є території, які знаходяться під контролем ДНР. Тому якщо постане питання обміну цих населених пунктів на аеропорт (Донецька. – Ред.), то рішення буде прийматися на високому рівні», – заявив голова ДонОДА.

Він також зазначив, що за утримання аеропорту доводиться дорого платити. «Адже, з одного боку, аеропорт Донецька став символом героїзму наших солдатів. Але з іншого боку, це щоденні обстріли, убиті і поранені українські солдати. Більш того, аеропорт як інфраструктурний та стратегічний об'єкт знищений. І тут потрібні правильні, обґрунтовані, своєчасні рішення», – сказав Олександр Кіхтенко, повідомлення якогог передає сьогодні, 12 жовтня, інтернет-видання «DT.UA», з посиланням на інтерв'ю голови ДонОДА київській газеті «Дзеркало тижня. Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», прес-офіцер керівництва антитерористичною операцією Владислав Селезньов заявив наприкінці суботи: «Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються «особливі позиції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів