Україна демократичніша лише за Азербайджан та Бєларусь

14:52 3 вересня 2013 р.

Індекс свободи ЗМІ в Україні трохи ліпший, ніж у країнах з яскраво вираженими авторитарними тенденціями.

Україна не є регіональним лідером у сфері свободи ЗМІ серед країн Східного партнерства, і випереджає лише Азербайджан і Бєларусь. Це випливає з перших результатів пілотного проекту з вивчення індексу свободи ЗМІ в 6 країнах Східного партнерства, презентованих у вівторок, 3 вересня, пише "Інтерфакс-Україна"

Лідером з позитивними тенденціями в цьому напрямку стала Грузія, друге місце посідає Молдова, третє - Вірменія, Україна посіла четверте місце, передостаннє п'яте місце - Бєларусь.

Координатор проекту від "Інтерньюз-Україна" Наталія Сад зазначила, що, за результатами дослідження, Україна за індексом свободи медіа випередила тільки Азербайджан і Бєларусь – країни з яскраво вираженими авторитарними тенденціями.

Програмний директор "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков відзначив, що для реалізації проекту буде заснована мережа медійних організацій, яка буде відстежувати ситуацію зі свободою ЗМІ в країнах Східного партнерства.

"Чим більше про лиха, проблеми, болючі точки в сфері волі медіа в наших країнах будуть знати західні інститути й експерти, тим більше вони зможуть чинити так званий дипломатичний тиск на наш уряд і законодавче поле, щоб вирішити ці проблеми", - сказав Куликов.

Проект здійснюється в рамках проекту моніторингу ЗМІ за фінансової підтримки Європейського союзу. За словами Кулакова, проект розрахований на 2 роки.

Раніше Президент України Віктор Янукович запевняв, що завжди буде захищати право кожного громадянина на свободу слова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів