Угорські націоналісти висунули умови Україні щодо її асоціації з ЄС

14:05 20 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

Попередили, що Будапешт підтримає її в обмін на створення свого округу на Закарпатті й беззаперечне виконання там закону «Про основи мовної політики».

Як повідомляє сьогодні, 20 жовтня, Закарпаття Онлайн, цього тижня в Берегові, у приміщенні Закарпатського угорського театру пройшов політичний форум угорської радикальної партії «Йоббік». А під час прес-конференції після його завершення депутат Європарламенту від цієї партії Бейла Ковач заявив, що Україна може розраховувати на підтримку в підписанні асоціації з ЄС лише за виконання певних умов.

По-перше, зажадав беззаперечного виконання на Закарпатті «Закону про засади мовної політики». По-друге, негайного створення там Притисянського округу – з включенням туди населених пунктів, де переважає угорськомовне населення. Закарпаття Онлайн інформує також, що лідери «Йоббіка» розгорнули свої прапори біля пам’ятника на Верецькому перевалі, встановленого на честь 1100-ї річниці переходу угорських племен через Карпати (на фото).

Таким чином угорські націоналісти, по суті, адресували свої тести-виклики керівництвам водночас як України – оскільки нахабно втручаються в її внутрішні справи, так і ЄС – позаяк Європарламент та Єврокомісія жодних умов щодо Закарпаття не висували. Тож не виключено, що в цих інстанціях пояснять «Йоббіку» те, хто ж господар у домі ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів