"УДАР" і "Свобода" голосували разом з ПР за понад 60% законопроектів

18:54 2 вересня 2013 р.

Про це свідчать результати дослідження громадської мережі "ОПОРА", яка перед початком 3-ї сесії Верховної Ради підготувала підсумки роботи парламенту за 2-гу сесію.

Фракції "УДАР" і "Свобода" у Верховній Раді голосували спільно із Партією регіонів за більше, ніж 60% схвалених законопроектів та постанов. Про це свідчать результати дослідження громадської мережі "ОПОРА", яка перед початком 3-ї сесії Верховної Ради підготувала підсумки роботи парламенту за 2-гу сесію.

На першому місці серед політичних партнерів, які спільно голосували в парламенті, виявилися Партія регіонів та КПУ, разом вони підтримали 82% ініціатив, другі - ПР та УДАР, що знайшли порозуміння під час голосування за 64% законопроектів та постанов, ПР та "Свобода" - 61%.

Опозиційні фракції "УДАР" та "Свобода" за 55% ініціатив голосують разом, ПР та позафракційні депутати - 54%, "Батьківщина" та "УДАР" - 52%, ПР та ВО "Батьківщина" - 51%, "УДАР" і КПУ - 51%.

Найменше спільних голосувань - між позафракційними депутатами та комуністами, "ударівцями" і "свободівцями".

Найбільше, як повідомляє "ОПОРА", 97% голосів від депутатів присутніх на засіданні, парламентарі віддали за зміни до статті 47 закону "Про регламент ВР України" - це питання було досить дискусійним для парламенту попереднього скликання та призвело до одного з найбільш затяжних блокувань трибуни у 2013 році.

Заява ВРУ про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС об’єднала 90% парламентарів.

3 вересня розпочне роботу третя сесія Верховної Ради VII скликання. Задля ухвалення законів, необхідних для інтеграції в Європейський Союз, може статися зближення опозиції та Партії регіонів. Головне протистояння в парламенті буде відбуватися всередині більшості - серед прихильників і противників євроінтеграції, вважають експерти. У Партії регіонів своєю чергою не виключають зміни конфігурації у Раді і створення нових фракцій і груп.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів