Учасники віче-ретроспективи у Львові вимагали введення військового стану на Донбасі (відео)

21:35 30 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У резолюції, прийнятій у неділю учасниками віче у Львові, зазначено: «Для перемоги слід ввести на території Луганської та Донецької областей режим воєнного стану, сконцентрувати керівництво бойовими діями в єдиному центрі – ставці Головнокомандувача, діяльність держави перевести на військові рейки. Вимагаємо знайти і покарати вбивць мирних людей на Майдані».


Відео: Телеканал «ZIK»

У Львові учасники віче, присвяченого річниці розгону Майдану, вимагали покарання для вбивць мирних громадян на Майдані Незалежності в Києві й введення військового стану на території Донбасі. Мітинг пройшов на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку в центрі Львова.

У резолюції, прийнятій учасниками віче, зазначено: «Для перемоги слід ввести на території Луганської та Донецької областей режим воєнного стану, сконцентрувати керівництво бойовими діями в єдиному центрі – ставці Головнокомандувача, діяльність держави перевести на військові рейки. Вимагаємо знайти і покарати вбивць мирних людей на Майдані». 

У документі також містяться вимоги притягнути до кримінальної відповідальності як співучасників вбивств, так і «всіх народних депутатів, які голосували за диктаторські закони 16 січня 2014, що призвели до смерті Небесної сотні». Також у документі висунуті вимоги формування і функціонування влади за принципом «знизу вгору» через делегування повноважень, завершити оформлення скасування недоторканності суддів і народних депутатів, посилити процеси люстрації, змінити виборчу систему за принципом відкритих списків на виборах до рад усіх рівнів і провести дострокові вибори в місцеві ради навесні 2015 року.

Також під час віче його учасникам запропонували згадати часи Майдану: на площі встановили кілька наметів, затопили буржуйки, варили їжу в казанах, якою пригощали всіх бажаючих. Біля наметів встановили урни для збору коштів на потрібні українській армії.

У перерві між виступами на великому екрані демонстрували кадри найбільш важливих моментів Євромайдан. Під час віче на площі одночасно присутні кілька сотень людей, але люди постійно приходили і йшли.

Про це повідомляється в неділю на сайті програми «Подробиці» телеканалу «Інтер».

Як інформував «ЩЛ», львів’яни вшанували річницю Революції Гідності спільною молитвою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів