Учасники акції «Запали вогник у своєму серці» виклали у Львові карту Криму

09:10 18 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На проспекті Свободи збирають підписи під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи відбулася ввечері 17 травня акція «Запали вогник у своєму серці», під час якої зобразили з вогників Кримський півострів з числом 73, контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб». До цієї акції долучились львів’яни, переселенці та гості міста, а також представники влади, зокрема міський голова Львова Андрій Садовий, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

На проспекті Свободи також розпочалася акція зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

Натомість у четвер, 18 травня, з 18.00 до 18.45 біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи триватиме траурний мітинг до 73-ї річниці депортації кримськотатарського народу. А в суботу, 20 травня, з 18.00 до 19.00 у Першій львівській медіатеці на вулиці Мулярській, 2а – перегляд фільму «Мустафа» про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

Ці заходи організовують Меджліс кримськотатарського народу, Всесвітній конгрес кримських татар, громадська організація «Крим SOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» й представництво Духовного управління мусульман Криму у Львові.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів