Убивства в Криму перекладають на міфічних «бойовиків зі Західної України» (відео)

10:22 19 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: supercoolpics.com

Натомість керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє в середу, що під час вчорашнього штурму в Сімферополі вогонь відкрили російські спецпризначенці.


Відео: ТСН.ua

У проросійському Міністерстві внутрішніх справ Криму заявляють, що в Сімферополі 18 березня стріляли провокатори – і по військовослужбовцях, і по «бійцях самооборони Криму». Якщо керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомляв, що під час штурму українського фотограмметричного центру військової частини А-3674 у Сімферополі російський снайпер убив українського військовослужбовця, ще одного поранив, то МВС Криму, відмінне від українського МВС у Криму, заявляє:

«Загинули дві людини – боєць самооборони й військовослужбовець військової частини, а також дві людини – представник самооборони й військовослужбовець військової частини, отримали поранення в результаті пострілів, зроблених невідомими неподалік від військової частини в районі вулиці Кубанської в Сімферополі. За попередніми даними постріли були зроблені з одного місця у двох напрямках. Невідомий стріляв із вікна недобудованого будинку, розташованого в безпосередній близькості від військової частини, по представниках самооборони, які перевіряли сигнал про присутність озброєних людей у зазначеній недобудові, і убік української військової частини, розташованої поруч».

Так звана «кримська міліція» стверджує також, що «представники самооборони» отримали інформацію про перебування в частково заселеному будинку в районі вулиці Кубанської групи озброєних людей – і «при проведенні перевірки даної інформації по бійцях самооборони і був відкритий вогонь із, імовірно, снайперської гвинтівки». Відтак проросійське МВС Криму заявляє: «Подібну тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані у Києві, коли одночасно обстрілювали як міліціонерів, так і мітингувальників. Не виключено, що ця провокація була спланованою, з метою дестабілізації обстановки в місті в день, коли був підписаний договір про возз'єднання Криму з Росією».

Своєю чергою, сайт «Lifenews.ru» пише: «За непідтвердженим даними, стрілець був затриманий – ним виявився 17-річний підліток». Видання також наводить слова нібито очевидця «нападу провокаторів на загін самооборони в Криму»: «Стояли хлопці з самооборони, охороняли медчастину. Вони були беззбройні. У якийсь момент пролунали постріли. Одного з хлопців поранили в ногу. Коли до нього підійшов товариш, щоб відтягнути, йому поцілили прямо в печінку. Він загинув на місці».

«Lifenews» пише також, що вже в лікарні «від отриманих поранень померла ще одна людина – військовослужбовець військової частини». Видання також висвітлює версію, що «на проспект Перемоги в Сімферополі приїхали троє бійців, припускають, що з «Правого сектору», і розстріляли бійців самооборони, після чого зникли».

Відтак «Lifenews» стверджує: «Основна версія, яка спрацьовується оперативниками: це (провокували) бойовики із Західної України».

Повідомляючи про це сьогодні, 19 березня, «Українська правда» нагадує, що версію про снайперів, які стріляли в обидва боки, учасники інформаційної війни з боку Росії поширювали і після смертей на Майдані у Києві, й що наразі немає підтвердження факту смерті так званого «самооборонця Криму» від незалежних джерел у Криму. Натомість керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Вчорашній штурм української військової частини в Сімферополі, результатом якого стала загибель одного українського військовослужбовця та важке поранення ще двох, проводився силами російського спецназу і т.зв. «Самооборони» , за підтримки міліції Криму (остання оточила район операції). На місці подій також були присутні представники ФСБ (Федеральної служби безпеки. – Ред.) Росії в цивільному.

При цьому, за нашими даними, «самооборона» готувалася до штурму своїми силами , яку координували представники ФСБ, й була неабияк здивована появою російського спецназу в чорному.

За свідченнями очевидців, першим відкрив вогонь російський спецназ. Це спровокувало безладну стрілянину бойовиків «самооборони» убік українських військових. Є непідтверджені відомості про те, що російський спецназ вів вогонь як у бік українських військових , так і в бік «самооборони» – ці дані ми перевіряємо.

По закінченню трагічних подій , як стверджують свідки, в переговорах між співробітниками ФСБ та міліціонерами прозвучала фраза «Спишемо на «Правий сектор».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів