У захисників Дебальцевого закінчується боєкомплект і розбито позиції та техніку, – боєць (відео)

10:22 17 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Боєць на блокпосту Балу повідомив уночі журналістам: «Боєкомплект на межі. Бойові позиції розбиті, техніка вся розбита».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Ситуація на блокпостах біля Дебальцевого критична», – повідомила в ніч зі 16 на 17 лютого «Телевізійна служба новин» каналу «1+1», конкретизуючи при цьому:

«Ворог активно намагається отримати контроль над трасою Дебальцеве-Артемівськ. Із боями нашим військовим вдається прориватися цією дорогою, щоби забрати поранених та підвезти боєприпаси.

Одне з найгарячіших місць поблизу Дебальцевого зараз – на блокпості Балу. Ця українська позиція із трьох сторін оточена бойовиками. Бійці фактично тримають кругову оборону під постійним обстрілом терористів.

Журналістам вдалося зв'язатися з бійцем із цього блокпоста. Попри надскладні умови і натиск, який ближче до ночі ворог тільки підсилює, хлопці героїчно тримають рубежі.

Боєць розповів: «Повна війна. Перемир'я ніякого немає. Все – «Гради», САУшки, міномети, танки. Атакують з трьох сторін. Позаду лише Дебальцеве лишилося, фактично, наш тил. Боєкомплект на межі. Бойові позиції розбиті, техніка вся розбита». 

Як уже повідомлялося, українська артилерія біля Дебальцевого майже не працює, бійці відбиваються від ворога автоматами».

Своєю чергою, волонтер Юрій Касьянов повідомив уночі на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Дебальцеве в облозі. Інформації звідти майже немає. Оптимістичної – точно ні. У місті йдуть запеклі вуличні бої. В оточенні опорники в районі Чорнухиного. Логвинове – це вже тільки місце на карті, де знаходиться пекло.

Розповідають, що один наш танк знищив в зустрічному бою чотири російських і спалив дві БМП. Але виправити чергову генеральську помилку навіть масовий героїзм солдат не в змозі. Треба терміново думати головою і вживати рішучих заходів.

Натомість журналісти програми «Подробиці» телеканалу «Інтер» розповіли сьогодні, 17 лютого:

«Дебальцеве та прилеглі села – найгарячіша точка АТО. Місто терористи обстрілюють безперервно. За минулу добу вони 27 разів відкривали вогонь із «Градів», артилерії та мінометів, й намагалися штурмувати піхотою. Більше розкажуть наші кореспонденти:

«На Дебальцевському напрямку зберігається надзвичайно напружена обстановка. Практично під постійним обстрілом Чорнухине і Новогригорівка.

У самому Дебальцевому напередодні прямим попаданням снаряд зруйнував будівлю міськвідділу міліції. Артилерія терористів в цьому районі не вщухає, звуки розривів чути вже за 15 кілометрів від Дебальцевого.

Боєць спецпідрозділу міліції «Беня» розповідає: «В нас на посту трохи стало спокійніше, але по кругу, район Дебальцево. В сторону – трошки вправо від Дебальцево, точаться бої, артилерія, чути постріли, вибухи».

Головною трасою із Артемівська до Дебальцевого зараз не проїхати – ні військовою технікою, ні приватним транспортом. «Вона замінована в районі Логвіново, там де захватили сепаратисти, вони замінували трасу і прострілюють будь які машини, які туди ідуть», – каже боєць спецпідрозділу міліції «Чечен».

Втім, це не означає, що наші військові – в котлі. Продовольство та боєприпаси доставляють іншими – польовими дорогами. Але майже кожного разу і там доводиться прориватися. Тому є проблеми з евакуацією поранених.

«Так, щоб вивезти їх неможливо, були випадки самі якось проривалися», – розповідає боєць спецпідрозділу міліції Микола.

«За вчорашній день два вантажних автомобіля виїжджали з бійцями, які звідти вийшли полями, вивозили поранених приблизно чоловік 50, можливо», – каже боєць спецпідрозділу міліції «Знахар».

За даними штабу АТО, з початку режиму припинення вогню терористи обстріляли позиції наших військових поблизу Дебальцевого вже більше сотні разів. Незважаючи на це місто залишається під контролем української армії».

Тим часом на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 17 лютого:

«Протягом ночі, з 16 на 17 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції спостерігалось незначне зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. В той же час, терористи зосередилися на Дебальцівському напрямку.

Під вогонь артилерії та мінометів потрапили Попасна, Санжарівка, Чорнухіине. Тричі противник завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по самому Дебальцевому. 

На Донецькому напрямку банформування вели мінометний вогонь по Опитному та поблизу Донецького аеропорту. На Маріупольському напрямку злочинці обстріляли Широкіно. 

Загалом, протягом ночі противник 15 разів вів вогонь по наших позиціях. В цілому за добу терористи 21 раз обстріляли сили АТО з «Градів», 5 разів з артилерії, 19 – з мінометів і гранатометів.

Кількість обстрілів і їх територія вчергове показують, що ворог усіма силами намагається захопити місто Дебальцеве. Проте за добу сили АТО не втратили жодної позиції. Українські воїни хочуть миру, але своєї землі не віддадуть. 

Також варто додати, що у зв'язку із обстрілами українських позицій в районі населених пунктів Щастя-Нижньотепле, а також діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника, з метою запобігання техногенної катастрофи, газопостачання на ділянці газопроводу Нижньотепле-Обозне тимчасово припинене. В той же час, постачання блакитного палива може бути швидко відновлене після припинення вогню бандформуваннями, проведення розмінування та ремонтних робіт.

Упродовж ночі з 16 на 17 лютого ситуація на Луганському напрямку залишається напруженою. Незаконні збройні формування 4 рази порушили режим припинення вогню.

Бандити три рази здійснили обстріли з БМ-21 «Град».

Зокрема, близько 80 реактивних «градівських» снарядів завдавали шкоди позиціям Збройних Сил України у районі Бахмутської траси і близько 40 – накрили населений пункт Новотошківське. Також незаконні збройні формування один раз обстріляли з мінометів сили АТО у районі селища Золоте. Втрат серед військовослужбовців немає.

Адепти «руського світу» продовжують спроби спровокувати українських військових на вогонь у відповідь чим порушити наказ про припинення вогню, а також руйнувати інфраструктуру населених пунктів Донбасу, які перебувають під контролем української влади. Слід відзначити, що протягом минулого дня російські найманці обстрілів не здйснювали і активізувалися лише у темну пору доби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів