У Яворові попрощалися з полеглим на війні прапорщиком батальйону «Львів» Ігорем Лехмінком (відео)

18:40 28 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: segodnya.ua

Віддати останню шану герою у його рідний дім прийшли сьогодні більше тисячі людей.

У рідному місті Яворів на Львівщині сьогодні, 28 березня, поховали прапорщика міліції Ігора Лехмінка – бійця батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» обласного управління МВС, котрий загинув 13 лютого у бою під Дебальцево. В останню путь героя проводжали батьки, дружина з сином, рідні та друзі, а також керівництво Львівського управління МВС на чолі з його начальником –полковником міліції Дмитром Загарією, його заступники – полковники міліції Руслан Домніцак, Сергій Маруняк та Сергій Зюбаненко, начальники служб та підрозділів ОВС Львівщини, ректор Львівського Державного університету внутрішніх справ – генерал-майор міліції Валерій Середа, а також бойові побратими загиблого – бійці батальйону «Львів».

Віддати останню шану герою у його рідний дім прийшли більше тисячі людей. Прощальна панахида за загиблим, яку провели девять священників, відбулась у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

«Він не ховався, його не викупили батьки або рідні. Він, як справжній воїн, взяв зброю і пішов захищати нашу віру, нашу землю, наших дітей. Ігор загинув з честю, покритий славою. І всі ми, прощаючись, віддаємо останнюшану герою  Яворівщини», – наголосив під час проповіді настоятель храму.

 Наприкінці панахиди прощальне слово над тілом загиблого сказав ДмитроЗагарія. «Війна забирає найкращих. Приклад цьому – Ігор Лехмінко. Герой, котрий загинув під час виконання бойового завдання. Чесний, відважний, справжній патріот – таким він назавжди залишиться у нашій памяті», – зазначивочільник міліції Львівщини.

Всю дорогу від дому до храму та від храму до кладовища труну на своїх плечах несли бійці батальйону «Львів» – товариші по зброї загиблого. ІгораЛехмінка поховали з воїнськими почестями на Новому кладовищі у рідному місті Яворів.

Прапорщик міліції Ігор Лехмінко, боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», загинув 13 лютого. Під час виконання бойового завдання у зоні проведення антитерористичної операції у місті Дебальцево Донецької області він потрапив під артобстріл.

Знадобилось немало часу для того щоб ідентифікувати тіло. Ігор добровільно вступив на службу у батальйон «Львів» наприкінці 2014 року.

Дмитро Загарія повідомив також: «Прапорщик міліції Ігор Лехмінко посмертно представлений до високої державної нагороди, а я від імені усіх правоохоронців Львівщини обіцяю, що ми завжди пам’ятатимемо про нашого бойового товариша і чим можемо допомагатимемо його сімї». 

У Ігора залишились батьки, дружина та син тринадцятирічний Юрій. Вічна слава героям, полеглим у боротьбі за рідну землю! Пам'ять про них завжди житиме у наших серцях ! Слава Україні!!!

Про це повідомили сьогодні, 28 березня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів