У Яворові на Львівщині попрощалися з полеглим солдатом 24-ї окремої Залізної механізованої бригади

11:22 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Західна інформаційна корпорація

Його відспівували в церкві, в якій він вінчався й хрестив свого сина.

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 23 липня, в повідомленні «На Львівщині із загиблим в АТО Михайлом Логиним прощалися у церкві, де він вінчався»:

«Сьогодні, 23 липня, близько 3-ї години ночі в місто Яворів Львівської області прибув кортеж із домовиною загиблого під Зеленопіллям військовослужбовця 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького 26-літнього Михайла Логина. Вояки-«залізняки» занесли цинкову домовину в церкву Успення Пресвятої Богородиці, де два роки тому новітній український герой вінчався з Юлією, а торік,  в лютому, хрестив синочка Матвійчика. Про це передає власкор IA ZIK.

Дорогу до Успенської церкви яворівчани устелили лампадками, очікуючи кортеж з вечора до пізньої ночі. Бо літак зі Сходу зі значним запізненням приземлився на аеродромі в Старокостянтинові Хмельницької області, звідки тіло солдата Залізної бригади Михайла Логина везли на Львівщину автотранспортом, спочатку – в Яворів, а потім вже для поховання – в рідне його сило Коти, де проживають мама Катерина Василівна, батько Роман Федорович, брати й сестри.

Цієї ночі в церкві Успення Пресвятої Богородиці міста Яворова відбулася панахида за участі п’ятьох священиків УГКЦ, рідних, близьких, друзів Михайла Логина, вояків Залізної бригади, представників громади, першого заступника голови Яворівської РДА Романа Кураша, Яворівсько-Мостиського військовового комісара, підполковника Володимира Петрівського та інших. За словами друга загиблого – Андрія Гука, він знає Михайла Логина ще з дитинства.

«Михайло народився в багатодітній сім’ї, в якій батьки виховували в суворих християнських традиціях шестеро доньок та троє синів. Мій друг був не за роками мудрим, виваженим, щирим і порядним. Аще він дуже любив Україну, пишався своїм народом», – згадує Андрій.

У коментарі власкорові IA ZIK настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці міста Яворова, отець Роман Піта наголосив, що загиблий, одружившись з чарівною Юлією з міста Яворова, одразу ж став активно влився в духовне життя парафії. «Коли Михайло брав в нашій церкві шлюб, коли хрестив свого первістка – Матвійчика, нікому б навіть до голови не прийшло, що вже у скорім часі люті вороги державності України зроблять юну Юлію вдовою, а однорічного Матвійчика – осиротять», – мовив отець Роман.

Нагадаємо, що 11 липня під Зеленопіллям Луганської області під час обстрілу російським «Градом» загинуло та поранено чимало вояків 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, постійне місце дислокації якої – місто Яворів Львівської області. Не усіх загиблих ще поховано, зокрема, мешканця міста Яворова – солдата Андрія Леськіва, бо продовжується упізнання тіл».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів