У Верховній Раді зареєстровано законопроект про скасування Львівської області

18:35 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: abali.ru

Позафракційний нардеп-«тушка» В'ячеслав Кутовий пропонує у цьому документі залишити тільки 19 областей із тих 24-х, на які поділена сьогодні Україна.

Як зауважила сьогодні, 18 жовтня, «Gazeta.ua», у парламенті зареєстровано під №3373 черговий «Проект Закону про адміністративно-територіальний устрій». Його автор – народний депутат В'ячеслав Кутовий, котрий виграв вибори у 95 виборчому окрузі на Київщині як висуванець об'єднаної опозиції «Батьківщина», але вийшов 6 червня 2013 року з її фракції.

Зокрема він пропонує у своєму законопроекті залишити тільки 19 областей із тих 24-х, на які поділена сьогодні Україна – Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Запорізьку, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області. Тому якщо «за» цей документ проголосує конституційна більшість парламенту, то статус областей втратять Івано-Франківщина, Київщина, Кіровоградщина, Луганщина та Львівщина (її прапор – на фото).

У пояснювальній записці до свого законопроекту В'ячеслав Кутовий мотивує доцільність своєї пропозиції наступним чином: «Прийняття зазначеного закону забезпечить системність та структурну організаційність у сфері адміністративно-територіального устрою і буде сприяти розвитку міст з позитивною динамікою розвитку».

Натомість про те, чому він пропонує позбавити статусу обласного осередка найбільше місто Західної України – Львів, цей нардеп-«тушка» помовчує. Якщо ж його законопроект буде прийнято, то дізнаємось про те, скільки ще «львовофобів» у Верховній Раді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів