У Слов'янську – 4-5 тисяч бойовиків, десятки одиниць бронетехніки й РСЗВ, які загрожують Харкову, – ЗМІ

16:51 30 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Повідомляючи про це в понеділок з посиланням на учасників антитерористичної операції, «Преса України» додає: «Сили АТО географічно розпорошені на великій території», тому наші блокпости навколо Слов'янська не можуть стримати просування танкових колон».

Інтернет-газета «Преса України» повідомляє сьогодні, 30 червня, в публікації «Стрєлок» стягнув у Слов'янськ армію у 5000 штиків і готовий наступати в двох напрямках»:

«Довготерпіння президента до терористів дорого обходиться українському народу – за тиждень вимушеної бездіяльності силовиків, бойовики стягнули в Слов'янськ близько 5000 підкріплення у вигляді живої сили і кілька бойових машин десанту (БМД). Про те, що відбувається у центрі АТО, яка зупинилася, повідомляють військовослужбовці, очевидці перегрупування сил противника, про цю новину повідомляє «Преса України».

«Кожен день противник обстрілює наші позиції, військові частини; через кордон з Росією десятками ввозяться танки, бронемашини, реактивні системи залпового вогню; в окуповану зону прибувають тисячі найманців з сусідньої держави. Одностороннє припинення вогню дозволило окупантам накопичити сили, яких тепер достатньо не тільки для оборони, але і для наступу», – повідомляють солдати із зони АТО.

Згідно з даними військових, всі свої сили бойовики стягують в Слов'янськ, звідки ймовірно буде наступ на Ізюм, який може йти двома клинами: по трасі Ростов – Харків; і вздовж водосховища на село Адамівка.

«Напередодні так званого «перемир'я» у противника в місті було не більше 1500 штиків, дві бойові машини десанту (БМД), і декілька мінометів. Гіркін відверто скаржився на камеру, що положення «ополченців» паскудне, і через 2-3 тижні їм доведеться повертатись у Росію. Тоді ми били бандитів у Слов'янську; звільнили Красний Лиман; наносили вогневі удари по відповідним резервів...

За тиждень ситуація кардинально змінилася: у Слов'янську тепер 4-5 тисяч бойовиків, десятки одиниць бронетехніки, танки, РСЗВ. Противник підтягнув свіжі сили до Червоного Лиману та Краматорська. Всі військові загони бойовиків зібрані в кулак під жорстким керівництвом Стрєлкова, який, безумовно, талановитий командир», – оцінюють ситуацію гвардійці.

При цьому, бійці відзначають, що «сили антитерористичної операції географічно розпорошені на великій території», тому «наші блокпости навколо Слов'янська не можуть стримати просування танкових колон». Це було підтверджено під час тестової атаки на блокпост №1 («Рибгосп»), в результаті якої блокпост «був знищений ворожими танками за лічені хвилини».

«Ймовірне ураження військових відкриє противнику дорогу не тільки на Ізюм, а й на Харків, так як у сил МВС, які базуються біля Ізюму, немає важкої бронетехніки, протитанкових гармат і протитанкових ракетних комплексів для ефективної оборони», – повідомляють військовослужбовці тривожну новину.

У результаті затягування ситуації Головнокомандувачем, третина боєздатної армії може бути втрачена протягом двох-трьох годин. Бійці вимагають від командування прийняти правильне рішення, тому, що саме на президенті буде лежати відповідь за те, що відбувається сьогодні в зоні АТО. При всій трагічності того, що відбувається в зоні бойових дій, військослужбовці не втрачають бойового духу і готові у будь-який момент дати рішучу відсіч наступаючим військам бойовиків».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи перетворили Слов’янськ під час «перемир’я» на сході України у фортецю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів