У штабі антитерористичної операції виявили шпигунів, – СБУ

17:32 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.bbc.co.uk

Про це заявив у середу голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «У штабі АТО виявили шпигунів, – Наливайченко»:

«У штабі антитерористичної операції, який керує ходом проведення боротьби проти проросійських та російських бойовиків на Донбасі, виявляють шпигунів. Причинами таких фактів голова СБУ Валентин Наливайченко називає те, що в останні чотири роки в Україні майже не діяла контррозвідка.

Про це Наливайченко заявив на парламентських слуханнях «Обороноздатність України у ХХІ столітті: виклики, загрози та шляхи їхнього подолання», передає УНІАН.

«Відсутність військової контррозвідки протягом останніх чотирьох років призвела до наступного. Перше: проникнення ФСБ Російської Федерації аж до керівних ланок і Збройних сил, і Міністерства оборони, і Генерального штабу, й інших військових формувань. СБУ лише за останні три місяці задокументувала за статтею «Державна зрада» і за іншими статтями, і командний склад Міністерства оборони у тому числі виявляє дуже серйозні загрози на високому рівні. Виявляємо людей, які відверто шпигують на користь агресора у штабі АТО і навколовійськових формуваннях, які беруть участь у боротьбі з терористами у Донецькій і Луганській областях», – уточнив Наливайченко.

Тому, за його словами, необхідно посилити діяльність контррозвідки, а також протидію дезертирам, особливо колишнім керівникам Міністерства оборони, МВС і СБУ, які не лише дезертували, а й відверто фінансують тероризм в Україні, наймають та переправляють в Україну бойовиків-найманців».

Натомість інтернет-видання «LB.ua» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Контррозвідка затримала генерала, який здав сепаратистам напрямок і час пересування колони українських військових:

«Контррозвідка України затримала генерал-майора, який здав терористам інформацію про пересування колони 95 бригади, в результаті чого на колону напали та вбили командира батальйону. Про це «LB.ua» відомо від військово, які перебувають у зоні АТО.

«Після нападу на колону ми задумалися: як так сталося, що секретна операція провалилася? Потім стало відомо про затримання генерал-майора», – говорить військовослужбовець, який попросив не називати свого імені.

За попередніми даними, за злив інформації зрадник отримав близько 75 тисяч доларів. Затримання відбулося близько місяця тому».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів