У російських соцмережах кличуть тероризувати схід України льотчиків, танкістів і гранатометників (фотофакт)

19:15 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Вербувальники запрошують також на Донбас вогнеметників, операторів АГС-17, ЗРК, ПЗРК і ПТРК.

Інтернет-газета «Преса України» розповідає сьогодні, 20 червня, в повідомленні «Росія відкрито набирає добровольців воювати в Україні у соцмережах (ФОТО)»:

«У соціальних мережах Росії відкрито набираються добровольці, охочі воювати на боці сепаратистів в Україні. При чому, попитом користуються люди, знайомі з медициною або військовою справою.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук київський юрист Клим Братсковський, новину передає Преса України. «У Росії активно набирають «представників ДНР і ЛНР» для відправки в Україну. Шукають лікарів, льотчиків і екіпажі бойових машин – особливо танкістів», – пише юрист.

При цьому, автори цинічних оголошень вказують, що воювати, (по-російськи це називається «чинити збройне милосердя»), потрібно буде «на колишній Україні». При цьому, у деяких оголошеннях розміщують повний перелік зброї, якою повинен володіти потенційний «російський миротворець».

«Також потрібні добровольці за такими спеціальностями: оператори ПТРК (протитанковий ракетний комплекс), ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс), ЗРК (зенітно-ракетний комплекс), АГС-17 (автоматичний гранатомет станковий), огнеметчики, гранатометники, а також екіпажі БМ (бойових машин)», – йдеться у одному з текстів.

При цьому, позитивно оцінюються російські найманці, які мають кваліфікацію як лікарів, так і фельдшерів. А для претендентів з колишніх льотчиків, рекомендується вказувати дані про освоєної машині і нальоти у годинах. Разом з тим, офіційні особи РФ стверджують, что російських громадян немає серед террористів на сході України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів