У російських диверсантів – проблеми з готівкою, – військовий експерт (відео)

22:05 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: novorossy.ru

Про це заявив у понеділок керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.


Відео: Інформаційний Опір

Зараз у диверсантів проблеми з фінансами, тому що заходи проведені українською розвідкою принесли результат. Про це заявив сьогодні, 5 травня, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук під час прес-конференції у «Главкомі». Він також конкретизував:

«Ми спостерігали три канали фінансування. Перший був на початковому етапі - безпосередньо з Росії. Другий – через Крим, причому там по своїх каналах йшло фінансування: спочатку через підрозділ ФСБ у складі Чорноморського флоту РФ, потім цю функцію переклали безпосередньо на Аксьонова, і він, по-моєму, особливо цього не приховує. І третє джерело фінансування – це місцеві олігархи.

Зараз у них проблеми з цим, тому що розвідка таки працює і досить ефективно, наскільки можна в таких умовах працювати. Раніше взагалі проблем не було з організацією таких сепаратистських акцій. Тобто товариші отримували смс про те, що передоплата пройшла, тут же прийшла основна частина на картки – і все, питання вичерпане.

Після того, як СБУ почала перекривати канали якраз по банківській лінії фінансування, постало питання про те, що потрібна готівка. Ми бачили, як затримували з мільйонами гривень кур'єрів на кордоні з Кримом і так далі.

У них зараз це дійсно проблема, наскільки ми знаємо – живі гроші. Більше лягає навантаження вже на місцеві олігархічні структури. Як з ними будуть чинити – це вже питання до СБУ».

Інформуючи про це, «iPress.ua» нагадує: «3 травня у Луганській області бойовики, озброєні автоматичною зброєю та одягнені в камуфляжний одяг, у Луганську захопили інкасаторську машину і викрали мільйон гривень.Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол заявила наприкінці квітня, що у маєтку Іванющенка під Єнакієво роздають гроші донецьким сепаратистам. 15 квітня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо посадовців одного зросійських банків за підозрою в організації і здійсненні забезпечення засобами терористів, «які під гаслами проросійського сепаратизму діють у східних областях України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів